• foto splashpage

Overgang en seksualiteit, hierover doen de wildste verhalen de ronde. Het zou helemaal afgelopen zijn door de vele overgangsklachten die de overgang met zich mee brengt. Jij (en vaak ook je partner) zou daardoor geen plezier meer beleven aan de geslachtsgemeenschap. 

 

Het verlies van seksuele verlangens is één van de meest voorkomende symptomen van de menopauze. Tussen de 20% en 45% van de vrouwen in de overgang melden dat zij een daling van hun libido bemerken.

 

 

Overgang wat verandert er?

shutterstock 90896279

 

De overgang brengt veranderingen met zich mee, die effect kunnen hebben op de seksualiteit en de beleving ervan. Eén van de meest voorkomende veranderingen is een verminderde bloedtoestroming rond de vagina. Ook de klieren in het voorste deel van de vagina maken minder vocht aan. Daardoor kan de vagina droog worden, waardoor vrijen pijnlijk kan zijn.

 

Tijdens de overgang komt vaginale droogte vaak voor. Pijn bij het vrijen, een branderig gevoel, het maakt vrijen er niet fijner op en dat is jammer. Het hoeft ook niet. 

 

De Personal Gel is een speciaal ontwikkel glijmiddel dat niet plakt, niet uitdroogt en heerlijk zacht aanvoelt op je huid. Women's Personal Gel houdt de kwetsbare huid van je vagina in conditie.

 

Overgang, neemt de belangstelling voor geslachtsgemeenschap altijd af?

Nee. De belangstelling voor geslachtsgemeenschap en de overgang hebben niets met elkaar te maken. Natuurlijk kan een droge vagina invloed hebben op de beleving van seksualiteit. Maar dat is een ander probleem en kan apart worden aangepakt. Een verminderde libido heeft bijna altijd andere oorzaken dan de overgang. Vrouwen reageren wel wat minder sterk op seksuele prikkels en hebben meer tijd nodig om opgewonden te raken. Ook de leeftijd is belangrijk. Het is niet waar dat de meeste vrouwen na de overgang niet meer seksueel actief zijn: 70% vrij regelmatig.

 

Overgang en seksualiteit, wat kan Care for Women voor je betekenen?

Veel vrouwen worden in de overgang geconfronteerd met een aantal probelemen op seksueel gebied. Doordat ze last krijgen van o.a.; 


Met bovenstaande overgangsverschijnselen is het geen wonder dat veel vrouwen in de overgang hun interesse in seks verliezen. Het is echter belangrijk om te weten dat je niet alleen bent. Er kan veel gedaan worden om het libido weer te verhogen en de overgangsklachten te verminderen.

 

Blijf niet zitten met je problemen of klachten, ook tijdens de overgang is er nog genoeg te ontdekken op het gebied van seksualiteit. De Care for Women specialiste is zelf vrouw en helpt je door deze periode heen. Je kunt zonder verwijzing van de huisarts bij haar terecht, daarnaast vergoeden de meeste zorgverzekeraars een consult vanuit de aanvullende zorgverzekering.

 

Benieuwd welke specialiste bij jou in de buurt zit gevestigd? Kijk dan in onze online webagenda. Of neem voor meer informatie of een afspraak telefonisch contact op met de assistente van de Care for Women specialiste, zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer: 088-4420442.

 

Lees meer over 

Last van vaginale droogheid

3 tips om de overgang te vergemakkelijken

Vrouwen onderschatten impact overgang op hun leven

 

 

Stress hebben we soms allemaal in meer of mindere mate en verdient daarom onze aandacht. Zeker rond de menopauze is het van belang dat je de factoren die tot stress kunnen leiden herkent zodat je er iets aan kunt doen. Stress is uitputtend en over het algemeen niet gezond, zeker niet tijdens de menopauze. Hoe meer stress, hoe meer last van je overgangsklachten. Ervaar je erg veel stress en wil je hier eens over praten? Maak dan gerust een afspraak met een Care for Women specialiste bij jou in de buurt.

 

Stress, wat is dat eigenlijk?

 

Het begrip stress wordt erg veel gebruikt, vaak ook in de verkeerde betekenis. Waar het op neer komt is het volgende: stress is een lichamelijke toestand die meetbaar en dus herkenbaar is. Uit onderzoek bij dieren blijkt dat ook dieren stress kunnen ervaren en dan afwijkend gedrag kunnen gaan vertonen. Stress wordt veroorzaakt door duidelijke factoren. De aard van die factoren verschilt per individu maar te denken valt aan: een gehaast bestaan, weinig tijd voor jezelf of gezin, te hoge werkdruk en spanningen op het werk of thuis.

 

Stress en de menopauze

 

Tijdens de menopauze verandert er veel in je lichaam. De oestrogeenproductie in de eierstokken neemt langzaam af en de bijnieren moeten dit voor een gedeelte overnemen. De bijnieren functioneren echter ook als buffer voor stressvolle periodes. Wanneer er te veel van deze periodes zijn geweest, neemt de capaciteit van de bijnieren af en zullen ze niet meer optimaal kunnen werken.
Wanneer je in de menopauze bent en stress hebt, betekent dit dat de oestrogeenaanmaak hiervan schade zal ondervinden, waardoor je het met minder oestrogeen moet doen. Dit kan bepaalde overgangsklachten, zoals opvliegers, doen verergeren en zelfs doen ontstaan. Daarom heeft het zin om niet alleen voor en na de menopauze maar vooral tijdens de menopauze te zorgen dat je zo min mogelijk stress hebt.

 

Stress en de hulp daarbij 

  

Zorg voor vrouwenAllereerst zullen we moeten vaststellen welke factoren van invloed zijn op het ontstaan van stress bij jou. Dus: van welke situatie, omgeving, persoon of combinatie hiervan, raak je gestrest? Vervolgens zullen we goed moeten vaststellen wanneer je vindt dat je geen last (meer) hebt van stress. Wanneer voel je je goed, wanneer voel je je vrij van stress? Dat is niet gemakkelijk. Dat moet eigenlijk objectief gebeuren, maar als je het zelf doet is het meestal een subjectieve analyse. Laat je daarom hier echt bij helpen en bespreek dit met je Care for Women specialiste. Zij zal je helpen dit voor jezelf inzichtelijk te maken en je tips geven hoe je hier verder het beste iets aan kunt doen. Zo kom je niet alleen gezamenlijk tot een oplossing, maar helpen we je goed inzicht te geven in wat nu jouw situatie is. 

Maak dus gerust eens een afspraak. Een doorverwijzing van je huisarts heb je hiervoor niet nodig en de meeste zorgverzekeraars vergoeden dit consult vanuit de aanvullende zorgverzekering. Bovendien is een afspraak maken nu heel eenvoudig via de online webagenda, 24 uur per dag. Dus wat let je? Duizenden vrouwen gingen je voor en onderzoek door zorgverzekeraar Menzis en de Avans Hogeschool, liet zien dat maar liefst 98% hier bijzonder tevreden over was.

 

Voor meer informatie over de organisatie Care for Women, klik hier 

 

Lees meer over stress

Mindfulness tegen opvliegers

Hoe meer stress, hoe meer last van overgangsklachten

 

Iedereen heeft wel eens last van stemmingswisselingen. Je staat ’s ochtends vrolijk op en hebt zin in de dag, even later stoot je je teen en het volgende halfuur ben je niet te genieten. Tijdens de menopauze kun je ook last hebben van stemmingswisselingen. Heb je hier erg last van en kun je wel wat hulp gebruiken? Maak dan eens een afspraak met de Care for Women specialiste. Samen met jou kijkt ze naar je klachten en hoe deze aangepakt kunnen worden. Liever zelf iets proberen? Probeer dan eens de Women’s Mood; een voor vrouwen ontwikkelde formule speciaal voor stemmingswisselingen.

 

 

Stemmingswisselingen tijdens de menopauze

 

Tijdens de menopauze zijn stemmingswisselingen anders. Het zonnetje schijnt en de dag lacht je toe. Je kleedt je aan en loopt naar beneden. Zonder enige aanleiding ga je tekeer tegen je zoon, omdat hij zijn tas op de stoel heeft gezet in plaats van op de grond. Stemmingswisselingen kunnen ervoor zorgen dat je om zoiets kleins ontzettend boos wordt. Even later begin je een gezellig gesprek over het bezoek aan oma dat het komende weekend gepland staat. Stemmingswisselingen tijdens de menopauze kunnen een grote invloed hebben op je relaties, zowel thuis als op je werk.

Wij merken in onze praktijken dat juist stemmingswisselingen één van de meest vervelende klachten van de menopauze is waar vrouwen mee te maken krijgen. Nog meer zelfs dan de opvliegers. Het gevoel om door een wisseling van stemming de controle over je emotie te verliezen. De veelvuldige ruzies thuis en op je werk en het gevoel dat je er niets over te zeggen hebt. Dat de stemmingswisselingen je overkomen. Dat je jezelf niet in de hand hebt. Het zijn allemaal gevoelens die je bij stemmingswisselingen tijdens de menopauze kunt hebben.

 

 

Stemmingswisselingen, waar komen ze eigenlijk vandaan?

 

Stemmingswisselingen worden veroorzaakt door het wisselen van je hormoonspiegels in je lichaam, ze hebben dus vaak een lichamelijke oorzaak. Onderzoek heeft aangetoond dat schommelingen in je hormoonspiegels ook schommelingen geven in de spiegels van het gelukshormoon serotonine in je hersenen. Dat wil niet zeggen dat je er niets aan kunt doen, in tegendeel. Er is heel goed iets te doen aan stemmingswisselingen. Niet alleen zijn er inmiddels een aantal behandelingen die je hierbij kunnen helpen, maar ook zelf kun je wat maatregelen nemen.

 

Stemmingswisselingen aanpakken

 

Aan stemmingswisselingen is goed iets te doen. De Care for Women specialiste kan je hierbij helpen. In een speciaal menopauzeconsult kijkt ze samen met jou naar je klachten. Hoe ernstig zijn ze? Wat kun je er zelf aan doen en wanneer heb je echt een behandeling nodig. Vervolgens overleggen we met jou wat precies de mogelijkheden zijn vanuit de reguliere geneeskunde en de alternatieve geneeskunde en wat je ervan mag verwachten. Zo komen we niet alleen gezamenlijk tot een oplossing, maar geven we je gelijk inzicht in de mogelijkheden die je hebt tegen de stemmingswisselingen. Je hoeft niet rond te blijven lopen met stemmingswisselingen.

 

Zorg voor vrouwen stemming

Hulp bij stemmingswisselingen

 

Heb je erg last van stemmingswisselingen tijdens de menopauze? Maak gerust eens een afspraak bij een Care for Women specialiste. Een doorverwijzing van je huisarts heb je hiervoor niet nodig en de meeste zorgverzekeraars vergoeden dit consult al vanuit de aanvullende zorgverzekering. Je kunt met al je vragen rondom de menopauze en stemmingswisselingen bij haar terecht. Bovendien is een afspraak nu heel eenvoudig zelf te maken via de online webagenda, 24 uur per dag. Dus wat let je? Duizenden vrouwen gingen je voor en onderzoek door zorgverzekeraar Menzis en de Avans Hogeschool liet zien dat maar liefst 98% bijzonder tevreden over was.

 

 
 

Lees meer over stemmingswisselingen

 

Stemmingswisselingen of humeur?

Stemmingswisselingen vaak meest vervelende klacht tijdens overgang

 
 

 

Women's Mood

 

Iedereen heeft wel eens een slechte bui. Een slechte nachtrust, irritatie of een vervelende gebeurtenis kunnen ervoor zorgen dat je tijdelijk minder goed gehumeurd bent. In de volksmond hoor je dan vaak dat iemand “in een dipje zit” of “depri” is. Een vrouw in de menopauze heeft echter meer dan gemiddeld kans op ‘’een dipje’’. Heb je last ‘’een dipje’’ en wil je hier graag met iemand over praten? Maak dan eens een afspraak met een Care for Women specialiste. Zij zal samen met jou zoeken naar een oplossing voor je klachten.


Vaak hangen de klachten samen met de situatie waarin je je bevindt. Toch is het heel belangrijk te weten of je echt een depressie hebt, of dat je neerslachtigheid wellicht veroorzaakt wordt door de menopauze. Helaas blijken veel vrouwen, juist in deze periode, behandeld te worden voor een depressie, terwijl de oorzaak ligt bij de menopauze. Het op de juiste wijze behandelen van de menopauze is dan veel effectiever en voorkomt veel langdurig leed. Laat je hierin echt goed adviseren en laat een Care for Women specialiste ernaar kijken als je twijfelt!Depressie, wat is dat?

Een depressie is een toestand waarin de stemming langdurig ernstig somber is. Depressie is een ziekte en is dus ernstiger dan een sombere, verdrietige, terneergeslagen of gedeprimeerde bui. Er zijn vrouwen die nooit of slechts eenmaal in hun leven een depressie hebben en daarna nooit meer, maar er zijn ook vrouwen die met een zekere regelmaat een depressie doormaken. Er zijn ook vrouwen die naast een depressie tevens een stemming hebben die juist verhoogd en ontremd is. Deze aandoening waarbij vrouwen soms overmatig blij en overmatig somber zijn, noemen we de manisch-depressieve stoornis of de bipolaire stoornis.

Stemmingsstoornissen komen veel voor
Eén op de tien mensen heeft wel eens een stemmingsstoornis gehad (meestal een depressie) en van deze groep is er weer één op de tien die lijdt aan de bipolaire stoornis. Stemmingsstoornissen behoren dan ook tot de belangrijkste volksziekten. In sommige gevallen is er sprake van een ziekte waarbij de omstandigheden geen invloed hebben, in andere gevallen hangt het ontstaan van de depressie wel samen met de omstandigheden.

 

Enkele omstandigheden die een depressie kunnen uitlokken zijn:

 • een bevalling (postnatale depressie)
 • gebruik van bepaalde medicijnen
 • sommige lichamelijke ziekten
 • levensproblemen

 

Depressie en de menopauze

Opmerkelijk is het hoge aantal vrouwen in de menopauze dat aangeeft last te hebben van wisselende stemmingen of depressies. Aangenomen wordt dat de vrouw in de overgang in een levensfase zit, waarbij meer factoren aanwezig zijn die een depressie kunnen uitlokken. Juist in deze fase kunnen er veel veranderingen en ontwikkelingen gaande zijn. Deze veranderingen kunnen, naast de lichamelijke ongemakken die de overgang met zich mee kan brengen, een depressie veroorzaken. 


Je werkt niet (meer), de kinderen gaan of zijn inmiddels de deur uit, waardoor je geen zorg meer hoeft te dragen voor hun opvoeding, je ouders zijn misschien ziek of al weggevallen en je hebt ook nog eens last van allerlei overgangsverschijnselen.

Gevoelens als verdriet, boosheid, schuldgevoel en onzekerheid kunnen dan gemakkelijk de kop opsteken. Dat deze veranderingen vele emoties oproepen is heel normaal. Het kan echter voorkomen dat je door die veranderingen in een depressie raakt en dan is het verstandig hulp te zoeken.

Depressie, hoe herken ik dat?

Het is niet altijd eenvoudig vast te stellen of je een depressie hebt of niet. Wel zijn er een aantal verschijnselen die duiden op een depressie. Deze verschijnselen zijn:

 • Een duidelijke zeer sombere stemming
 • Denken aan de dood of aan zelfdoding
 • Verstoring van het dag- en nachtritme
 • Verandering van de eetlust
 • Verandering in het lichaamsgewicht
 • Slapeloosheid
 • Gevoel van waardeloosheid
 • Traag denken
 • Concentratieproblemen
 • Schuldgevoelens
 • Vergeetachtigheid
 • Vermoeidheid
 • Minder behoefte aan vrijen
 • Rusteloosheid

 

Depressie en huisarts

Zorg voor vrouwen

 Indien je de meeste van bovenstaande verschijnselen hebt, dan is het raadzaam om direct naar je huisarts te gaan. Zeker gedachten over zelfdoding zijn altijd een reden om hulp te zoeken.

 

Care for Women helpt

Twijfel je of vind je het vervelend om naar je huisarts te gaan, ga dan eens gerust langs bij de Care for Women specialiste. Zij heeft een speciaal onderzoek waarmee zij kan zien of er bij jou sprake is van een depressie of dat er iets anders aan de hand is. Maak gemakkelijk zelf een afspraak bij een Care for Women specialiste bij jou in de buurt.

 

 Lees meer over depressie

Depressie veel voorkomend tijdens overgang

Diabetes en depressie; dodelijke combinatie bij vrouwen

Urineverlies is tijdens de overgang een veel voorkomend probleem. De belangrijkste oorzaak van ongewild urineverlies is het slapper worden van je bekkenbodemspieren.

 

Urineverlies, wat is het?

Urineverlies is een ander woord voor het niet op kunnen houden van de plas (urine). Naarmate de blaas met urine gevuld raakt, ontspant de blaasspier zich tot dat de blaas ongeveer 400 millimeter bevat. Hierdoor ontstaat er een een aandrang om te plassen, maar onder invloed van de wil is het mogelijk om dit uit te stellen.

 

Onvrijwillige urinelozing komt bij zeer veel mannen en vrouwen voor (1 op de 30 mensen). Het is een kwaal die bijzonder vervelend en vernederend kan zijn. Er zijn twee soorten incontinentie namelijk;

 • Stressincontinentie
  (Urineverlies bij hoesten, perzen of niezen)
 • Urge- of aandrangincontinentie
  (Urineverlies vrijwel meteen na het krijgen van aandrang)

Overgang en urineverlies

droevig

Rond het 45e jaar begint bij de meeste vrouwen de overgang. De overgang gaat vaak gepaard met overgangsklachten. Spontane urineverlies is één van de meest voorkomende overgangsklachten

 

Overgang, wat is het en wanneer begint het?
Door het tekort aan oestrogeen dat in de overgang ontstaat, wordt de binnenbekleding van de plasbuis erg dun, waardoor dit niet meer zo goed afsluit als vroeger.
Ook worden weefsels rond de plasbuis slapper en zijn ze minder goed doorbloed geraakt door de lagere hoeveelheid oestrogeen. Op zich is dit niet de reden waardoor men incontinent wordt. Wanneer je bekkenbodem al beschadigd is door bijvoorbeeld de zwangerschap, kan dat net genoeg zijn om wel incontinent te worden.

De overgang is een fase in je leven waarin je van vruchtbaar onvruchtbaar wordt. Vanaf dat moment kun je niet meer zwanger worden. De ''natuurlijke'' onvruchtbaarheid ontstaat doordat je eierstokken langzamerhand uitgewerkt raken.

Urineverlies, hoe kom ik eraan?

Je kan last krijgen van urineverlies door o.a.:

 • Een verslapping van je bekkenbodemspieren, kring- en sluitspieren
 • Na de overgang
 • Bij overgewicht
 • Na een (baarmoeder) operatie
 • Bij botbreuken van de rug, heup of bekken

In de meeste gevallen kan iemand prima van de incontinentie en het urineverlies afgeholpen worden. Als je niet met deze factoren te maken hebt gehad en toch te maken hebt met urineverlies en verslapte spieren, dan kan dat komen door een onjuiste lichaamshouding en een onjuiste manier van plassen. Ook hier kun je vanaf komen, het is dus niet nodig om met deze vervelende klachten rond te lopen.

 

Overgang en urineverlies, Care for Women biedt hulp

Vrouwen die last hebben van urineverlies schamen zich meestal voor hun probleem. Incontinent zijn is een taboe. Heb jij last van urineverlies of andere overgangsklachten? Hier is gelukkig goed iets aan te doen. Hoe hangt af van verschillende aspecten. Inmiddels zijn er voldoende mogelijkheden om ook een oplossing te vinden die echt bij jou past!


De Care for Women specialiste is zelf vrouw en helpt je graag door deze vervelende periode heen. Je kunt zonder verwijzing van de huisarts bij haar terecht, daarnaast vergoeden de meeste zorgverzekeraars een consult vanuit de aanvullende zorgverzekering.

 

Benieuwd welke specialiste bij jou in de buurt zit gevestigd? Kijk dan in onze online webagenda. Of neem voor meer informatie of een afspraak telefonisch contact op met de assistente van de Care for Women specialiste, zij is te bereiken via het landelijke telefoonnummer: 088-4420442.

 

Lees meer over urineverlies

Urineverlies tijdens de menopauze

Elke nacht je bed uit drijven, een wisselend humeur of gewrichtspijn? Met de overgang krijgt je als vrouw hoe dan ook te maken. Bij de een gaat het gemakkelijker voorbij dan bij de ander. De overgang kan namelijk gepaard gaan met flinke overgangsklachten. Soms wordt daar lacherig over gedaan, ‘’het gaat vanzelf over’’ en het hoort er nou eenmaal bij. Dat is jammer, want je hoeft echt niet met overgangsklachten zoals opvliegers, stemmingswisselingen en slapeloosheid rond te blijven lopen. In de meeste gevallen is er namelijk goed iets te doen aan overgangsklachten. Wat voor jou de beste behandeling is voor je overgangsklachten, daar kan de Care for Women specialiste je goed in adviseren.


Overgang of menopauze?


De overgang is eigenlijk niets anders dan levensfase waarbij je eicellen opraken. Tijdens de overgang ga je van een vruchtbare periode naar een onvruchtbare periode.
Eicellen krijg je bij je geboorte al mee. Vanaf je eerste menstruatie komt er iedere maand 1 tot rijping. Het worden er dan steeds minder en de overgang begint. Op zich is dit niet zo erg. De meeste vrouwen willen immers geen baby meer na de overgang. Wat echter wel vervelend is, is dat hierdoor ook de productie van een voor vrouwen belangrijk hormoon, het oestrogeen, daalt. 

 

Vaak wordt gedacht dat de overgang en menopauze hetzelfde zijn. De menopauze is echter alleen de laatste menstruatie. Pas als je een jaar niet meer ongesteld geweest bent kun je zeggen dat je de menopauze gehad hebt. De overgang is de gehele periode, die kan wel 7 tot 10 jaar duren. In die periode zoekt je lichaam naar een hormonale balans, en dat gaat niet altijd even gemakkelijk. De eierstokken stoppen met het produceren van oestrogeen, waardoor er een tekort ontstaat. Organen hebben dit hormoon, ook na de overgang, hard nodig en gaan protesteren. Daardoor worden overgangsklachten veroorzaakt.


Overgangsklachten


Helaas gaat het opraken van je eicellen dus niet zonder slag of stoot. Door de hormoonschommelingen krijg je te maken met overgangsklachten. Ongeveer 80% van de vrouwen krijgt tijdens de overgang hiermee te maken. Overgangsklachten kunnen we verdelen in typische en atypische klachten. Typische klachten zijn overgangsklachten die direct veroorzaakt worden door schommelende hormoonspiegels, atypische klachten kunnen ook een andere oorzaak hebben. Typische overgangsklachten zijn;


• onregelmatige menstruatie
opvliegers
nachtelijke transpiratie
vaginale droogheid
• gespannen borsten

 

Ook atypische klachten kunnen voorkomen tijdens de overgang:
stemmingswisselingen
gewricht- en spierpijn
• slapeloosheid
• hartkloppingen
hoofdpijn
urineverlies
• woede
• angsten
depressiviteit
vergeetachtigheid
• pijn bij het vrijen e.a.

 

Overgang en hart- en vaatziekten


Behalve de last die je van overgangsklachten kunt hebben, brengt de overgang een aantal risico’s met zich mee. Oestrogeen heeft bijvoorbeeld een vaatverwijdend effect, daardoor werkt dit hormoon beschermend tegen hart- en vaatziekten. Wanneer je tijdens en na de overgang minder oestrogeen hebt, wordt het risico op hart- en vaatziekten dus groter. Na de overgang zijn hart- en vaatziekten zelfs doodsoorzaak nummer 1 onder vrouwen! Ook de kans op osteoporose neemt na de overgang snel toe, vaak merk je dit pas als je iets breekt. Het is goed om hier al eerder bij stil te staan. Voorkomen is immers beter dan genezen.


Overgangsklachten behandelen


Is er dan niets te doen aan overgangsklachten en de risico’s die je loopt? Jawel, dat is er zeker. De Care for Women specialiste kan je goed adviseren over de mogelijkheden die er zijn om overgangsklachten op te lossen. Ze is speciaal opgeleid om jou als vrouw te helpen tijdens de gehele overgang. Zij kijkt zowel naar de reguliere als de complementaire geneeskunde, om zo een advies te geven dat bij jou en je wensen past. De Care for Women specialiste is zelf vrouw en weet als geen ander waar je mee te maken kunt krijgen tijdens de overgang. Bovendien worden de consulten door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende pakketten. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig en een afspraak maak je zelf eenvoudig online. Wil je ook van je overgangsklachten af en een afspraak maken? Bel dan met de assistente op 088-4420442 of maak hem zelf via de online webagenda. Blijf niet met vragen of klachten lopen, de Care for Women specialiste is er voor jou.

 

Lees meer over de overgang

Ben ik in de overgang?

3 tips om de overgang te vergemakkelijken

De geestelijke overgang

Overgangsverschijnselen

 

De overgang, een vervelende periode tijdens het leven van de vrouw. Ergens tussen de 40 en 58 raken de meeste vrouwen in de overgang. Niet alleen je lichaam, maar ook aan je uiterlijk verandert er iets tijdens de overgang. Je huid en je haar bijvoorbeeld, of je figuur.


Rond je vijftigste verandert je huid zichtbaar. De elasticiteit ervan neemt af. De meeste mensen krijgen rimpels, sommige pigmentvlekken. Je huid wordt droger, dunner en valer. Een goed moment om je huidverzorgingsproducten eens onder de loep te nemen. Koop je iets nieuws, let dan op drie dingen: het product moet de celvernieuwing stimuleren, je vochthuishouding regelen en de stevigheid van je huid verbeteren. Van vitamine F wordt gezegd dat ze het verouderingsproces tegengaat. Is het winter, dan kun je baat hebben bij een extra vette gezichtscreme.

 

Een droge huid kan veroorzaakt worden door hormonale veranderingen die het lichaam tijdens de menopauze ondergaat. Het hormoon oestrogeen is verantwoordelijk voor een heleboel dingen in het vrouwenlichaam. Zo ook voor het stimuleren van collageen en cermiden, de huideigen vetten. Tijdens de overgang neemt deze productie af, waardoor de huid droog en trekkerig wordt en zelfs kan gaan jeuken. 


Overgang en huidverzorging

 

Vooral tijdens de overgang stelt je huid hoge eisen aan goede huidverzorging. Gelukkig kun je met de juiste huid- en lichaamsverzorging zorgen dat 

 je huid toch lekker zachtblijft aanvoelen:

NW09 foto5

 

 • Drink genoeg water.
 • Eet genoeg essentiële vetzuren.
 • Stop met uitgebreide hete douches en baden.
 • Gebruik zo min mogelijk zeep.
 • Reinig altijd je gezicht.
 • Voed je huid.
 • Zorg voor zonbescherming.
 • Beweeg.
 • Stop met roken.

 

Overgangsklachten, Care for Women helpt

 

Ongeveer 80% van alle vrouwen die in de overgang zitten hebben last van overgangsklachten. Typische overgangsklachten zoals opvliegers en nachtelijke transpireren, worden veroorzaakt door hormonale veranderingen. Vrouwen praten niet graag over de klachten, maar de symptomen zijn heel normaal. De Care for Women specialiste is er voor jou. Zij kan je goed adviseren over de mogelijkheden die er zijn om overgangsklachten op te lossen. De Care for Women specialiste is zelf vrouw en weet als geen ander waar je mee te maken kunt krijgen tijdens de overgang. Bovendien worden de consulten door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende pakketten. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig en een afspraak maak je zelf eenvoudig online in de webagenda.

 

 

Tijdens de menopauze gebeurt er een hoop in je lichaam, en dat merk je! Je lichaam is op zoek naar een nieuwe hormonale balans, en dat gaat niet zonder slag of stoot. Van alle vrouwen in de overgangsleeftijd krijgt maar liefst 80% te maken met overgangsklachten. Zo kun je ook last krijgen van gewrichtspijn. Dit kan je stijf maken en je dagelijks leven erg beïnvloeden. Je hoeft niet te blijven lopen met overgangsverschijnselen. Maak eens een afspraak met een Care for Women specialiste, zij kan je helpen de klachten te verminderen.

 

Pijnlijke gewrichten en menopauze

 

Hoe kan het toch dat je tijdens en na de menopauze ineens last krijgt van gewrichtspijn? Tijdens de menopauze is je lichaam druk bezig met allerlei processen. Zo daalt bijvoorbeeld het vrouwelijk hormoon oestrogeen in je lichaam, laat dat hormoon nou net invloed hebben op de vochtigheid en doorbloeding van je slijmvliezen. Doordat de vochtigheid afneemt, kunnen gewrichten over elkaar heen schuren. De beschermende lagen tussen gewrichten worden dunner. Dat veroorzaakt dus de gewrichtspijn.

 

Naast gewrichtspijn kun je tijdens de menopauze met meer klachten te maken krijgen;

 


Tips bij gewrichtspijn

 

Gewrichtspijn tijdens de overgang kan erg vervelend zijn. Gelukkig kun je hier zelf iets aan doen. Er zijn veel middeltjes waarvan gezegd wordt dat ze werken. Dit is echter iets heel persoonlijks, je kunt het beste uitproberen wat voor jou werkt en waar jij je prettig bij voelt.

 

Enkele tips;

 • Blijf bewegen. Doe dit wel verantwoord en luister naar je lichaam.
 • Zorg voor een goede lichaamshouding zodat spieren en gewrichten soepel kunnen blijven bewegen.
 • Afhankelijk van of je gewrichten ontstoken zijn, kan warmte of juist kou helpen. Kijk wat voor jou werkt.
 • Zorg voor voldoende rust, zowel lichamelijk als geestelijk.
 • Voeding met weinig suiker, alcohol en cafeïne kan gewrichtspijn verzachten.


Gewrichtspijn in de overgang, wat kun je eraan doen?

 

Overgangsklachten zoals gewrichtspijn zijn erg vervelend en kunnen je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden, maar er is iets aan te doen. Bij gewrichtspijn kun je bijvoorbeeld de Flex-Up gebruiken, dit zorgt voor soepele spieren en gewrichten.

 

Je kunt ook terecht bij de Care for Women specialiste, zij is gespecialiseerd in vrouwen en hun gezondheid en kan je uitstekend helpen. Samen met jou zoekt ze naar een passende behandeling voor je overgangsklachten. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten bij de specialiste vanuit de aanvullende verzekering, een verwijzing van je huisarts is zelfs niet nodig! Maak snel een afspraak bij jou in de buurt of neem contact op met de assistente via 088-4420442.

 

Lees meer over de menopauze

 

Geheugenverlies tijdens de menopauze is heel normaal

Verminder overgangsklachten door gezond te eten!

Zo ga je opvliegers te lijf!

 

 

 

Flex up

 Osteoporose, of botontkalking, is een ziekte die meer voorkomt dan je denkt. Osteoporose wordt ook wel eens een stille epidemie genoemd, omdat zoveel vrouwen het hebben zonder dit te weten. Op het moment hebben ongeveer 800.000 mensen osteoporose, waarvan maar liefst ⅔ vrouw is. Osteoporose of botontkalking komt dus aanzienlijk meer voor bij vrouwen dan bij mannen.Wil je weten hoe het zit met jouw risico op botontkalking? Ga dan eens langs bij een Care for Women specialiste. Zij kan al op jonge leeftijd een risicoanalyse voor je maken. Een afspraak maak je eenvoudig in de webagenda.

 

Osteoporose, wat is het?

 

Botontkalking of osteoporose betekent letterlijk poreus bot of bot met gaten. De botten van je skelet geven je lichaam stevigheid. Door osteoporose worden deze botten poreus en kunnen ze makkelijker breken. En dat is niet altijd zonder risico.

botontkalking en osteoporose

 

Net als alle andere cellen in je lichaam vernieuwen de cellen in je botten zich continu, vooral in je jonge jaren. Tot je 30ste jaar worden je botten steeds sterker en bouw je vooral bot op. Na je 35ste jaar begint het proces van osteoporose en dat versnelt na de overgang. Botontkalking wordt o.a. veroorzaakt door de daling van het vrouwelijke hormoon oestrogeen.

 

De beginfase van osteoporose wordt ook wel osteopenie genoemd. Osteopenie betekent letterlijk minder bot. Je ziet dan al wel een vermindering van je botmassa, maar er zijn nog geen klachten of breuken. Wanneer je wel klachten of breuken hebt kun je osteoporose hebben.

 

Osteoporose, risico op breuken

 

Osteoporose voel je pas als er iets breekt. Daarom zijn er ook veel vrouwen die op dit moment nog niet weten dat ze al osteoporose hebben! Zij lopen rond zonder diagnose en behandeling, met alle gevolgen van dien. Vooral ingezakte wervels en breuken in heupen en polsen komen veel voor. Ook zie je veel vrouwen steeds kleiner worden en krom lopen. Osteoporose of botontkalking is dus een serieus probleem. Gelukkig kun je er zelf wat invloed op uitoefenen.

 

Osteoporose voorkomen

 

Misschien maak je je zorgen over jouw risico op osteoporose of ben je benieuwd hoe je het kunt voorkomen. Maak dan eens een afspraak met een Care for Women specialiste. Zij kan een risicoanalyse voor je maken. Dit kan al op jonge leeftijd en geeft je een goed beeld van jouw situatie. Aan de hand van jouw risico op osteoporose of botontkalking kan ze je de nodige adviezen geven om dit te voorkomen. Wacht niet langer en maak een afspraak in de webagenda.

 

Lees meer over botontkalking

 

Sporten is belangrijk voor je botten

Verminder de kans op botontkalking tijdens de overgang
Biertje beschermt tegen botontkalking
Sommige antidepressiva zouden bot verzwakken

Hormonen hebben ook invloed op je hart en vaten, vooral na de overgang! Lees wat jij kunt doen om gezond te blijven en wat je kunt doen om hart- en vaatziekten te voorkomen.

 

 

Borsten, het symbool voor de vrouw. Mooi, maar soms ook verraderlijk. Dit artikel gaat over gespannen borsten, slappe borsten en borstkanker.

 

 

Borsten. Je hebt ze in alle soorten en maten. Ze hebben een gemeenschappelijke noemer: ze zijn ultiem vrouwelijk. Niet voor niets ondergaan veel vrouwen een borstvergroting. Je kunt ook last hebben van je borsten omdat ze juist te groot zijn. Dan kunnen ze rug- en nekklachten veroorzaken. Wist je trouwens dat ongeveer 95% van de vrouwen de verkeerde bh maat draagt?

De borsten van een vrouw zijn ook zeer gevoelig, in sommige situaties overigens niet vervelend. Maar borsten zijn ook gevoelig voor slap worden, groeien en weer slinken, striemen, tepelkloven en helaas ook voor problemen als cystes en borstkanker. Voor borsten gaat de uitspraak- haat en liefde liggen dicht bij elkaar- bij elke vrouw waarschijnlijk wel op. Als er iets aan de hand is met je borsten kan dat ook een inbreuk zijn op je gevoel van vrouwelijkheid. Denk je dat er iets mis is met die van jou of wil je praten over de (vervelende) ervaringen met je borsten? De Care for Women specialiste is zelf ook vrouw en daarbij kan ze je antwoord geven op al je vragen.

 

 

Wat kan je doen tegen gespannen borsten?

 

In plaats van ‘maar vanavond heb ik hoofdpijn’ zeg jij: ’maar vanavond heb ik gespannen borsten’ . Traplopen en op je buik liggen doen misschien al pijn. En als zulke simpele dingen al pijn doen, is vrijen helemaal geen prettig idee. Gespannen borsten worden veroorzaakt doordat je vocht vasthoudt in je borsten. Hierdoor worden ze gespannen en pijnlijk. Een goede, stevige BH kan verlichting bieden en ook masseren met johannesolie is prettig om de huid te versoepelen. Gespannen borsten kunnen ook veroorzaakt worden door hormonale veranderingen. Het is een klacht die zeker vaker voorkomt tijdens de overgang. Ook daar is goed iets tegen te doen. Maak anders eens een afspraak bij de Care for Women specialiste, zij kan je verder helpen met dit probleem.

Wat kan je doen tegen slappe borsten?

 

Misschien kijk je wel eens met heimwee in de spiegel. Heimwee naar de tijd dat je borsten nog stevig waren. Helaas gooit de fase van de menopauze dan echt roet in het eten. Door het afnemen van je vrouwelijk hormoon oestrogeen, neemt de elasticiteit van huid en spierweefsel af. Hierdoor krijg je slappe borsten. Gelukkig kunnen wij je wel een paar tips geven om je borsten goed te verzorgen.

Zwangerschap, borstvoeding, aankomen, afvallen en je huid die slapper wordt… Je borsten hebben nogal wat te verduren. Wanneer je niets voelt voor cosmetische chirurgie is regelmatige training van je borstspieren een goede aanpak. Regelmatig zwemmen blijkt effectief te zijn bij slappe borsten, maar ook regelmatige training van de rug- en halsspieren helpt, net als het dagelijks masseren van je borsten met een zachte borstel, gedoopt in koud water met citroensap. Je partner is hiervoor natuurlijk ook in te zetten.

En een hele bekende truc is het afwisselend douchen van warm naar koud. Dat kan iedere ochtend onder de douche, maar laten ze nou vaak wisseldouches hebben in de sauna! Dus tenzij je spataderen hebt, zeggen wij: lang leve het beautyarrangement!

 

 

Lees meer over borsten

Vezels verlagen de kans op borstkanker

Borstkanker, nieuwe onderzoeksmethoden

Risico borstkanker lager door dieet van 2 dagen per week

Sommige borsttumoren verdwijnen vanzelf

 

De overgang, een periode die nogal wat teweeg brengt in je leven. Veel vrouwen krijgen in meer of mindere mate te maken met gewichtstoename en overgewicht. Vooral in perioden met hormonale schommelingen en veranderingen.
En als er dan sprake is van gewichtstoename blijkt ook nog dat het niet gemakkelijk is om deze extra kilo’s er weer vanaf te krijgen, wat kan leiden tot grote frustraties tijdens de overgang. Loop jij tegen vragen of klachten aan tijdens de overgang? Ga dan eens langs bij een Care for Women specialiste. Zij kan je hier zeker bij verder helpen.


Waarom kom ik aan tijdens de overgang?


Tijdens de overgang komt een meerderheid van de vrouwen zo’n 5 tot 10 kilo aan. Maar waarom kom je eigenlijk tijdens deze periode aan?
Voorafgaand aan en tijdens de overgang daalt de aanmaak van oestrogeen. Je krijgt dus te maken met minder oestrogeen in je lichaam, wat ervoor zorgt dat je stofwisseling langzamer wordt. Ook zorgt het lagere niveau aan oestrogeen ervoor dat je spierweefsel verliest. Spieren verbranden meer dan vet, dus je energiebehoefte zal dalen. Wanneer je precies hetzelfde blijft eten als voor de overgang, zal je daardoor toch aankomen.


Veel vrouwen ervaren bovendien enige stress tijdens de overgang. Bijvoorbeeld door de overgangsklachten, moeite hebben met kinderen die uit huis gaan of je voelt je door de overgang niet vrouwelijk meer. Door deze stress kun je meer gaan eten, wat in combinatie met je vertraagde stofwisseling weer zorgt voor wat extra vet, wat je lichaam vaak op je buik opslaat. Dit brengt extra risico’s met zich mee, omdat deze soort vet zorgt voor een verhoogd risico op diabetes en hart- en vaatziekten.


Tijdens de overgang kun je ook te maken krijgen met een vertraagde schildklierwerking. De schildklier produceert hormonen die de stofwisseling reguleren. Wanneer de productie van dit hormoon ernstig daalt, raakt de stofwisseling verstoort en is gewichtstoename het gevolg. Een verstoring van deze balans kan verschillende oorzaken hebben, zoals;

 • Langdurige stress, dit zorgt ervoor dat er minder schildklierhormoon geproduceerd wordt
 • Te veel en te lang sporten of juist een gebrek aan beweging
 • Het volgen van crash diëten of dit in het verleden veel gedaan hebben
 • Een verkeerd voedingspatroon, bijvoorbeeld te weinig eten, waardoor je hormoonbalans verstoord is geraakt

 

Gewichtstoename, wat te doen?


Dus, je bent aangekomen tijdens de overgang of probeert dit te voorkomen. Wat kun je dan het beste doen?

 • Eet minder. Door je calorie-inname aan te passen houd je je gewicht stabiel, ondanks je lagere stofwisseling.
 • Drink minder alcohol, dit bevat erg veel calorieën.
 • Zorg dat je gezond en gevarieerd eet, met weinig vet en suiker.
 • Laat controleren of je schildklierfunctie in orde is.
 • Probeer minimaal 30 minuten per dag matig intensief te bewegen.


Helaas is afvallen tijdens de overgang niet altijd even makkelijk. Daarom kun je ook terecht bij de Care for Women specialiste. Zij zal je aan de hand van het Medical Health Program kunnen helpen de overtollige kilo’s kwijt te raken. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met voedingsdeskundigen en gedragswetenschappers. 


Care for Women is er voor jou!

 

De overgang gooit een heleboel dingen in je leven overhoop: je wordt niet meer ongesteld, dus je kunt geen kinderen meer krijgen. Je hebt overgangsklachten waar je erg van baalt en je denkt dat niemand je begrijpt. En dan dat buikje dat toch wel steeds dikker wordt. Het is zeker niet onmogelijk om hier iets aan te doen. Maak eens een afspraak bij de Care for Women specialiste. Zij is zelf vrouw en weet als geen ander waar je mee te maken kunt krijgen tijdens de overgang. Bovendien worden de consulten door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende pakketten. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig en een afspraak maak je zelf eenvoudig in de online webagenda.

 

Lees meer over gewicht en de overgang

 

Overgewicht grotere oorzaak van borstkanker dan roken of drinken

Bewegen, juist in de overgang!

Verminder je overgangsklachten door gezonder te eten

 

Je kent het wel, je ligt te draaien en woelen in je bed maar slapen lukt niet. Of je valt lekker in slaap ’s avonds, maar halverwege de nacht word je wakker en ben je niet meer in slaap te krijgen. Slecht slapen is heel vervelend, maar het gebeurt iedereen wel eens. Als je echter vrijwel elke nacht last hebt van slapeloosheid door bijvoorbeeld opvliegers, nachtelijke transpiratie of andere overgangsklachten, kun je daar overdag veel last van hebben. Je bent dan prikkelbaarder, kunt te maken krijgen met eetaanvallen, huilbuien of voelt je moe en lusteloos.


Gelukkig is er vaak eenvoudig iets te doen aan slecht slapen tijdens de overgang. De Care for Women specialiste is speciaal opgeleid in klachten ten gevolge van de overgang. Ook in slecht slapen. Zij kan je verder helpen. Samen met jou zal ze zoeken naar een passende oplossing voor jouw slaapproblemen en eventuele andere klachten die door de overgang veroorzaakt worden.

 

Slecht slapen kent vele oorzaken


Slecht slapen kan meerdere redenen hebben, zoals de overgang, stress of gebruik van bepaalde voedingsmiddelen. Ook bepaalde gewoontes voor het slapen gaan kunnen invloed hebben. Mogelijke oorzaken van slecht slapen zijn:


• Opvliegers of nachtzweten als gevolg van de overgang
• Stress en spanningen
• Angst of depressie
• Gebruik van cafeïne, bijvoorbeeld in koffie, thee, chocolade of cola
• Het nemen van zware maaltijden die lang op de maag drukken
• Gebruik van bepaalde medicijnen of drugs
• Het drinken van alcohol
Gebruik van smartphones of tablets, het blauwe licht kan je wakker houden


Slecht slapen, houd het bij


Natuurlijk verschilt het voor iedereen waardoor slecht slapen uitgelokt wordt. Het is echter wel verstandig om bij jou bekende oorzaken zoveel mogelijk uit te bannen. Leer jezelf bijvoorbeeld aan om voor het slapen gaan een ontspannende activiteit te doen, zoals lezen of in bad gaan. Je lichaam went dan aan dit ritueel en zal herkennen wanneer het bedtijd is. Houd ook eens een slaapdagboek bij, zodat je inzicht krijgt in de oorzaken van slecht slapen. In een slaapdagboek houd je zaken bij als;
• Hoe laat je naar bed gaat
• Hoe laat je weer wakker bent
• Wat je gegeten en gedronken hebt
• Welke medicijnen of drugs je gebruikt hebt
• Hoe uitgerust je je ’s ochtends voelt
• Lig je te piekeren? Schrijf dan op welke zorgen of gedachten je ’s avonds wakker houden

 

Slecht slapen, de Care for Women specialisten kan je helpen


Slecht slapen tijdens de overgang kan zeker een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Bovendien komt slecht slapen zelden als klacht alleen tijdens de overgang. Vaak is het een heel scala aan overgangsklachten. De Care for Women specialiste is een professionele zorgverlener die zich o.a. heeft gespecialiseerd in de klachten van de overgang, zoals slecht slapen. Zij zal samen met jou kijken naar de behandelmogelijkheden van zowel de reguliere als de complementaire zorg die er zijn tegen slecht slapen. Doordat zij zelf vrouw is weet zij als geen ander waar je mee te maken kunt krijgen. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig en de meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekeringen. Maak nu eenvoudig zelf een afspraak in de webagenda of bel 088-4420442.

 

Lees meer over slapen

Mythes over slapen

Slecht slapen zit in je hersenen

Ook zo'n fan van uitslapen?

Slaapproblemen? Dit kun je er zelf aan doen!


Haar, vroeger had het de functie om mee te beschermen tegen zon, regen, kou en andere weersinvloeden, tegenwoordig is haar een uitermate belangrijk onderdeel van jouw vrouw zijn. Als je naar alle reclame kijkt die er gemaakt wordt om ons haar mooi, gezond en glanzend te houden, begrijp je dat de industrie ook het belang van ons haar inziet. Maar je haar kan ook – zeker als het een tijdje niet zo zit als je het liefste zou willen - een spiegel zijn van je gestel. Bij het ouder worden neemt de haargroei af en wordt je haar dunner of het valt uit. Daar word je niet blij van, ook omdat haaruitval soms onomkeerbaar is. Heb jij last van haaruitval of wil je weten hoe het met je haarconditie gesteld is? Een aantal Care for Women specialisten is speciaal opgeleid om je hierbij te kunnen helpen. Maak dus gerust een afspraak met één van hen.

 

Haaruitval, help!

 

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben:

 • hormoonschommelingen door de overgang,
 • stress
 • vermoeidheid
 • ongezonde voeding
 • roken
 • huidaandoeningen als roos, psoriasis, eczeem en alopecia.


Haaruitval door de menopauze

 

Helaas blijken veel vrouwen tijdens en na de periode van de menopauze te maken te krijgen met haaruitval. Dit komt omdat het vrouwelijk hormoon oestrogeen een positief effect blijkt te hebben op de haargroei. Omdat de hoeveelheid oestrogeen tijdens de overgang daalt, neemt dit effect af en kan haaruitval ontstaan. Er zijn een aantal mogelijkheden om hier iets aan te doen, maar dat is ook sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Ons advies is daarom om hier niet mee te blijven lopen, maar op zoek te gaan naar de mogelijkheden die er zijn iets te doen aan haaruitval.


Haarproblemen en de hulp daarbij

 

Haarproblemen komen helaas bij vrouwen veelvuldig voor. Daarom heeft een groep Care for Women specialisten zich hierin speciaal laten scholen. Als geen ander kunnen zij, samen met jou, kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Bovendien zijn zij zelf ook vrouw en weten daarom als geen ander hoe moeilijk het is om dit te bespreken. 

Maak dus eens een afspraak en blijf er niet mee lopen, zeker omdat de meeste zorgverzekeraars dit zelfs vanuit hun aanvullende verzekeringen vergoeden. Je hebt zelfs geen verwijzing van je huisarts nodig! 

De Care for Women specialistes die speciaal geschoold zijn om je te helpen bij haarproblemen vind je hieronder. Klik op de naam van de betreffende specialiste en bekijk hun profiel. 

 

Haaruitval zelf tegengaan?

 

Care for Women heeft zorgvuldig gekozen voor het merk Mediceuticals®. De nieuwe innovatieve wetenschap van Mediceuticals® biedt Triaminocoptinol™ . Dit is een unieke haargroeiverbinding, die klinisch bewezen, de haargroei helpt te verbeteren en het haarverlies te verminderen.


Mediceuticals® is een vooraanstand merk welke voor hoofdhuid- en haarbehandelingen is goedgekeurd door de FDA. Dermatologische wetenschappers hebben in deze producten niet alleen de meest geavanceerde farmaceutische methoden toegepast, maar ook natuurlijke grondstoffen in hun receptuur verwerkt. Bovendien heeft Mediceuticals® een speciale lijn van producten die ontwikkeld is voor vrouwen tijdens perioden waarin veel hormonale veranderingen plaatsvinden, zoals zwangerschap en de overgang.  Mediceuticals® is bedoeld voor alle vrouwen die belang hechten aan mooie haren, met een natuurlijke glans en een gezonde hoofdhuid. Voor vrouwen die de verzorging van hun haar net zo belangrijk vinden als de verzorging van hun gezicht.


Mediceuticals® heeft inmiddels niet alleen de beste producten als het gaat om haar- en hoofdhuidproblemen, maar ook voor het preventief gezond houden van je haar. Of je nu oud of jong bent, problemen hebt of niet, de lijn van Mediceuticals® biedt inmiddels zo’n diversiteit dat het je een heel leven lang kan helpen aan een gezonde hoofdhuid en prachtig gezond haar.


Je vindt de producten van Mediceuticals in onze webshop. Lees voordat je begint wel grondig de bijsluiter, aangezien dit geen gewone shampoos zijn, maar een gerichte behandeling. Twijfel je, maak dan toch eerst een afspraak met de Care for Women specialiste en laat je goed uitleggen hoe deze behandeling correct te verrichten. Ook daar zijn zij goed van op de hoogte en kunnen ze je gericht helpen.

Lees meer over de organisatie Care for Women

 

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen