• Gwrichtsklachten 15206f3ac6

Gewrichtspijn tijdens de menopauze

 

Tijdens de menopauze gebeurt er een hoop in je lichaam, en dat merk je! Je lichaam is op zoek naar een nieuwe hormonale balans, en dat gaat niet zonder slag of stoot. Van alle vrouwen in de overgangsleeftijd krijgt maar liefst 80% te maken met overgangsklachten. Zo kun je ook last krijgen van gewrichtspijn. Dit kan je stijf maken en je dagelijks leven erg beïnvloeden. Je hoeft niet te blijven lopen met overgangsverschijnselen. Maak eens een afspraak met een Care for Women specialiste, zij kan je helpen de klachten te verminderen.

 

Pijnlijke gewrichten en menopauze

 

Hoe kan het toch dat je tijdens en na de menopauze ineens last krijgt van gewrichtspijn? Tijdens de menopauze is je lichaam druk bezig met allerlei processen. Zo daalt bijvoorbeeld het vrouwelijk hormoon oestrogeen in je lichaam, laat dat hormoon nou net invloed hebben op de vochtigheid en doorbloeding van je slijmvliezen. Doordat de vochtigheid afneemt, kunnen gewrichten over elkaar heen schuren. De beschermende lagen tussen gewrichten worden dunner. Dat veroorzaakt dus de gewrichtspijn.

 

Naast gewrichtspijn kun je tijdens de menopauze met meer klachten te maken krijgen;

 


Tips bij gewrichtspijn

 

Gewrichtspijn tijdens de overgang kan erg vervelend zijn. Gelukkig kun je hier zelf iets aan doen. Er zijn veel middeltjes waarvan gezegd wordt dat ze werken. Dit is echter iets heel persoonlijks, je kunt het beste uitproberen wat voor jou werkt en waar jij je prettig bij voelt.

 

Enkele tips;

  • Blijf bewegen. Doe dit wel verantwoord en luister naar je lichaam.
  • Zorg voor een goede lichaamshouding zodat spieren en gewrichten soepel kunnen blijven bewegen.
  • Afhankelijk van of je gewrichten ontstoken zijn, kan warmte of juist kou helpen. Kijk wat voor jou werkt.
  • Zorg voor voldoende rust, zowel lichamelijk als geestelijk.
  • Voeding met weinig suiker, alcohol en cafeïne kan gewrichtspijn verzachten.


Gewrichtspijn in de overgang, wat kun je eraan doen?

 

Overgangsklachten zoals gewrichtspijn zijn erg vervelend en kunnen je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden, maar er is iets aan te doen. Bij gewrichtspijn kun je bijvoorbeeld de Flex-Up gebruiken, dit zorgt voor soepele spieren en gewrichten.

 

Je kunt ook terecht bij de Care for Women specialiste, zij is gespecialiseerd in vrouwen en hun gezondheid en kan je uitstekend helpen. Samen met jou zoekt ze naar een passende behandeling voor je overgangsklachten. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten bij de specialiste vanuit de aanvullende verzekering, een verwijzing van je huisarts is zelfs niet nodig! Maak snel een afspraak bij jou in de buurt of neem contact op met de assistente via 088-4420442.

 

Lees meer over de menopauze

 

Geheugenverlies tijdens de menopauze is heel normaal

Verminder overgangsklachten door gezond te eten!

Zo ga je opvliegers te lijf!

 

 

 

Flex up

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen