• Hart en vaten V1 66315b3791

Hart- en vaatziekten

 

hart- en vaatziekten bij vrouwenHart- en vaatziekten, dat is toch meer een mannending? Nee helaas, ook je hart en vaten staan onder invloed van hormonen. Ben jij benieuwd naar je risico op hart- en vaatziekten of wil je hier meer over weten? Maak dan eens een afspraak bij een Care for Women specialiste, zij kan al je vragen beantwoorden.

 

Een risicofactor voor de vrouw

 

Er overlijden meer vrouwen aan hart- en vaatziekten dan mannen. Voordat je als vrouw in de overgang komt, hebben mannen een groter risico op een hartinfarct en hart- en vaatziekten dan vrouwen. Maar tijdens en na de overgang neemt het risico voor de vrouw snel toe voor problemen met je hart en vaten. Hormonen zijn dus weer de boosdoener. Of beter gezegd, het gebrek aan hormonen. Je eierstokken gaan vanaf je 45e minder hormonen produceren, dit heeft invloed op je cholesterol. Je cholesterol heeft invloed op je hart en vaten en de rest kun je dan waarschijnlijk zelf wel invullen. Laat je daarom na je 50e regelmatig controleren door middel van een healthcheck. Bij een healthcheck wordt er gekeken naar de risico's op hart- en vaatziekten door het meten van bijvoorbeeld je cholesterol, bloeddruk, glucosespiegel en Body Mass Index. Duizenden vrouwen zijn je al voorgegaan. Als je er op tijd bij bent, is er namelijk prima iets aan de risico’s van hart- en vaatziekten te doen. Het spreekwoord “een slimme meid is op haar toekomst voorbereid” is als het gaat om hart- en vaatziekten zeker van toepassing. Gun jezelf een gerust gevoel, maak daarom nu een afspraak bij Care for Women.

 

Cholesterol verlagen, hoe werkt dat?

 

Cholesterol is belangrijk voor de opbouw van lichaamscellen en organen, maar ook onderhevig aan hormoonschommelingen. Daarbij kan je cholesterol een belangrijke rol spelen als het gaat om hart- en vaatziekten. Als je teveel cholesterol hebt, kunnen je aderen dicht gaan zitten. Daarom kan het bloed, dat je cholesterol vervoert, niet meer goed doorstromen, dat is natuurlijk niet goed voor je hart en vaten. Als je hart en hersenen als gevolg daarvan namelijk te weinig bloed krijgen, kan dat leiden tot bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, een hartinfarct of een beroerte. Het is belangrijk om goed voor je hart en vaten te zorgen, dat kan door een supplement van de goede vetten omega 3, 6 en 9 te gebruiken. Deze goede vetten helpen je lichaam bij het verlagen van je cholesterol en daarmee de risico's op hart- en vaatziekten verlagen.

 

Hoge bloeddruk, hoe weet je dat?

 

Bloeddruk, net zo’n belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten als cholesterol. Van een verhoogde bloeddruk merk je niet altijd iets; je kunt het dus hebben zonder dat je het weet. Je kunt er wel eenvoudig achterkomen of je een verhoogde bloeddruk hebt. Een hoge bloeddruk is gevaarlijk, omdat daardoor het risico op hart- en vaatziekten verhoogd wordt. Het is goed om je bloeddruk regelmatig te laten controleren en dit kun je laten doen bij de Care for Women specialiste. Zij kijkt dan ook meteen met je naar je lifestyle en voeding, die kunnen namelijk ook een grote invloed hebben op je bloeddruk.

 

Gezond hart en vaten, wat kun je doen?

 

Wat je kunt doen, is je regelmatig laten controleren zodat je op tijd weet wat je kunt doen tegen hart- en vaatziekten, bijvoorbeeld door de specialiste van Care for Women. Duizenden vrouwen hebben dat ook gedaan. Om te de risico's voor hart- en vaatziekten te bepalen controleert ze onder andere je:

Behalve meer gedetailleerde en medisch onderbouwde informatie kan ze je ook tips en adviezen geven over voeding en leefstijl, afgestemd op je persoonlijke situatie. Zo kun je direct, als de uitslag niet helemaal goed is, er iets aan doen.

Wil je zelf iets extra’s doen om je hart en vaten gezond te houden? Probeer dan eens Women’s Omega. Deze formule met visolie heeft naast een positieve invloed op je hart en bloedvaten ook een gunstige invloed op onder andere je huid en gewrichten.

 

Lees meer over hart en vaten

 

Pas op voor hart- en vaatziekten

Pure chocolade tegen hart- en vaatziekten

Pindakaas verkleint de kans op een hartaanval

 

 

 

Omega 2

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen