• zweet

Transpireren tijdens de menopauze

transpiratie in de overgang

 


Transpireren (zweten) is een normale functie van je huid. Door te transpireren wordt de temperatuur van je lichaam op het juiste niveau gehouden en afvalstoffen worden door zweten uitgescheiden. Tijdens de menopauze kan het proces van transpireren echter verstoord raken. Je kunt ineens iedere nacht je bed uitdrijven, hierdoor kun je niet lekker meer slapen en ben je overdag ontzettend moe. Heb jij veel last van hevige transpiratie en wil je hier iets aan doen? Maak gerust een afspraak bij de Care for Women specialiste. Zij kan je helpen je overmatige transpiratie wat meer onder controle te krijgen. Wil je zelf ook iets proberen? Probeer dan eens Women’s Menopause, deze formule met rode klaver en soja biedt hulp bij opvliegers en nachtelijke transpiratie.

Transpireren en de menopauze

Een mens produceert per etmaal tussen de 100 en 8000 ml zweet, afhankelijk van de omstandigheden zoals het weer en lichamelijke inspanning kan je meer of minder zweten.
Tijdens de menopauze kan het proces van transpireren (zweten) verstoord raken omdat het temperatuurcentrum in je hersenen gevoelig is voor het wisselen van je hormoonspiegels, hierdoor kan je meer gaan zweten. Door een plotselinge daling van je vrouwelijk hormoon oestrogeen, raakt je lichaam van slag en kan je extra gaan transpireren (zweten). Dit transpireren is een reactie van het lichaam op je hormonen. Het lichaam krijgt het namelijk koud en reageert met een gevoel van onrust en gejaagdheid. Je thermostaat gaat bijdraaien en het lichaam krijgt de indruk dat het warm is. Het wil zijn warmte kwijt en zet de bloedvaten open waardoor je meer gaat zweten. Veel vrouwen ervaren dit als een gevoel zoals een koortspiek, maar dan in 2 – 3 minuten tijd en zijn vervolgens drijfnat van het zweet. Vaak wordt dit gevoel dan afgesloten met een koude rilling, waarna de thermostaat weer in evenwicht is en het overmatig zweten weer ophoudt.


Transpireren, daar is wat aan te doen!

Hoewel dit soort zweetaanvallen onschuldig zijn, kunnen ze wel erg vervelend zijn. Het geeft je niet echt een fris gevoel en het houdt je bovendien uit je slaap. Gelukkig is er wel iets te doen aan hevige transpiratie. Tijdens een consult bij de Care for Women specialiste overleg je met haar wat je mogelijkheden zijn om het overmatig transpireren tegen te gaan. Dit is ook afhankelijk van hoe ernstig je transpireert en welke medicatie je verder nog gebruikt. We kijken naar wat je zelf kunt doen om minder te transpireren en waarvoor echt behandeling nodig is. Vervolgens overleggen we met jou, wat precies de mogelijkheden zijn vanuit de reguliere geneeskunde en de alternatieve geneeskunde en wat je er van mag verwachten. Zo komen we niet alleen gezamenlijk tot een oplossing, maar geven we je gelijk inzicht in de mogelijkheden die je hebt tegen het overmatig transpireren.Care for Women helpt

 

 

Zorg voor vrouwen

Maak dus gerust eens een afspraak. Een doorverwijzing van je huisarts heb je hiervoor niet nodig en de meeste zorgverzekeraars vergoeden dit consult al vanuit de aanvullende zorgverzekering. Je kunt zelf 24 uur per dag een afspraak maken via de online webagenda.
Natuurlijk kun je ook eerst iets zelf proberen om het transpireren tegen te gaan en minder te zweten. Probeer dan eens de Menopause Forte; een krachtige formule tegen opvliegers en zweten. Je kunt Menopause Forte combineren met de Menospray. Dit is een handige spray, die je overal mee naartoe kunt nemen en direct in kan zetten als je een opvlieger en/of hevige transpiratie voelt opkomen!

 

Lees meer over transpireren tijdens de menopauze

Transpiratie aanvallen, ze kunnen je leven echt verstoren

Opvliegers, dit kan je ertegen doen!

Mindfulness tegen opvliegers

 

 

 

Opvliegers 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen