• borsten

Borsten


Borsten
, het symbool voor de vrouw. Hoewel erg mooi, soms ook verraderlijk. Over slappe borsten en borstkanker. Je hebt ze in alle soorten en maten. Ze hebben een gemeenschappelijk noemer: ze zijn ultiem vrouwelijk. Niet voor niets ondergaan veel vrouwen een borstvergroting. Je kunt ook last hebben van je borsten omdat ze juist te groot zijn. Dan kunnen ze rug- en nekklachten veroorzaken. Wist je trouwens dat ongeveer 70% van de vrouwen de verkeerde bh maat draagt?
 
De borsten van een vrouw zijn ook zeer gevoelig, niet vervelend overigens in sommige situaties…Maar ook gevoelig voor onder andere:
  • slap worden
  • groeien en weer slinken
  • striemen
  • tepelkloven
En helaas ook gevoelig voor dingen als cystes en borstkanker. Voor borsten gaat de uitspraak- haat en liefde liggen dicht bij elkaar- bij elke vrouw waarschijnlijk wel op. Als er iets aan de hand is met je borsten kan dat ook een inbreuk zijn op je gevoel van vrouwelijkheid. Wil je meer weten over borsten, denk je dat er iets mis is met die van jou of wil je pratenover de (vervelende) ervaringen? De Care for Women specialiste is zelf ook vrouw en daarbij kan ze je antwoordt geven op al je vragen.

 

Slappe borsten, wat kan ik er tegen doen?

Misschien kijk je wel eens met heimwee in de spiegel. Heimwee naar de tijd dat je borsten nog stevig waren. Misschien kijk je wel in de spiegel en hoop je dat je borsten nog een tijdje zo stevig blijven en ben je bang voor de ‘theezakjes’.  Hoe je ook voor die spiegel staat, wij kunnen je wel een paar tips geven om je borsten goed te verzorgen. Borsten hebben inderdaad de neiging om slapper te worden. Zwangerschap, borstvoeding, aankomen, afvallen en je huid die slapper wordt, Hallo! je borsten hebben ook nogal wat te verduren. Met onderstaande tips kun jij je borsten stevig houden of ze een beetje verstevigen.
 
Wanneer je niets voelt voor cosmetische chirurgie is regelmatige training van je borstspieren een goede aanpak. Regelmatig zwemmen blijkt effectief te zijn, maar ook regelmatige training van de rug- en halsspieren helpt, net als het dagelijks masseren van je borsten met een zachte borstel, gedoopt in koud water met citroensap, of met een heerlijke bodylotion, je partner is hiervoor natuurlijk ook in te zetten. En een van de meest bekende trucs is het afwisselend douchen van warm naar koud. Laten ze nou vaak wisseldouches hebben in de sauna! Dus tenzij je spataderen hebt, zeggen wij: lang leve het beautyarrangement.

Borstkanker, wat nu?

Borstkanker, om maar even met de deur in huis te vallen. Een ziekte die bijna exclusief is voorbehouden aan vrouwen. Komt die haat/liefde verhouding met je borsten dus weer om de hoek kijken. De oorzaak van borstkanker is een afwijking in je celdeling door nog onbekende oorzaak. Het komt voor bij ongeveer 1 op de 8 vrouwen, we zien je al om je heen kijken, hoeveel vrouwelijke collega’s heb ik? Dus dat betekent dat…..?
 
Ja, dat betekent het, helaas. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat je het zelf krijgt, iemand in je omgeving kan er ook mee te maken krijgen. Wel zijn er factoren waardoor je risico op borstkanker vergroot, die hebben te maken met lifestyle maar ook met erfelijke factoren. Wil je meer weten over dit onderwerp of er gewoon over praten? Een Care for Women specialistekan je er veel meer over vertellen en misschien je ongerustheid wel wegnemen. Maak een afspraak!

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen