• Overgang 1a48391343

Botten

 

Osteoporose, ook botontkalking genoemd, is een probleem dat in de overgang kan ontstaan. Net als alle andere cellen in je lichaam vernieuwen de cellen in je botten zich continue. Net als alle andere cellen in je lichaam vernieuwen de cellen in je botten zich continu.

 

Botontkalking en osteoporose 

Tot je 30ste jaar worden je botten steeds sterker, na je 35ste jaar begint het proces van botontkalking en osteoporose dat versnelt na de overgang. Op elke 100 vrouwen zijn er maar liefst 25 vrouwen die met botontkalking en osteoporose te maken krijgen en 20 van hen weten dat niet eens! Botontkalking en osteoporose voel je pas als er iets breekt.

 

botontkalking en osteoporoseBotontkalking, wat gebeurt er?

Net als alle andere cellen in je lichaam vernieuwen de cellen in je botten zich continue, vooral in je jonge jaren. Tot je 30ste jaar worden je botten steeds sterker en bouw je vooral bot op. Na je 35ste jaar begint het proces van botontkalking en osteoporose en dat versnelt na de overgang. Botontkalking en osteoporose wordt o.a. veroorzaakt door de daling van het vrouwelijk hormoon oestrogeen.


De beginfase van botontkalking en osteoporose noemt men ook wel osteopenie. Osteopenie betekent letterlijk minder bot. Je ziet dan al wel een vermindering van je botmassa, maar er zijn nog geen klachten of breuken en dit noemen we botontkalking of osteoporose.

 

Wil jij dit graag allemaal voorkomen? Vraag je Care for Women specialiste dan om een risicoanalyse botontkalking te laten doen. Indien nodig verwijst ze je door voor een botdichtheidmeting. Samen met jou kan ze een plan maken om het risico van botbreuken te verkleinen. Maak online een afspraak op de website van Care for Women!

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen