• CfW Dietist 2 01 45faeae1e6

Gewicht

 

Gewicht is iets waar vrouwen in alle leeftijdsgroepen min of meer regelmatig mee bezig zijn. Ben ik te dik of te dun en wat is gezond voor mijn lichaam? Zie ik een vetribbel? Waar komt dat onderkinnetje opeens vandaan? Waarom zien alle bekende vrouwen eruit als Barbie voordat ze anatomisch werd aangepast en een bredere taille kreeg. Dat mocht toch niet meer, was onrealistisch?!


Gevarieerd eten en voldoende bewegen


Natuurlijk is het goed om op je gewicht te letten, maar overdrijf niet. Als je gezond en gevarieerd eet en voldoende beweegt, is er weinig aanleiding om aan je gewicht te twijfelen– althans, dat geldt voor de meeste vrouwen. Er zijn natuurlijk ook andere situaties. Sommige meisjes willen, om uiteenlopende redenen, heel dun zijn. Niks mis mee, maar als het extreem wordt, is aandacht geboden om anorexia nervosa te voorkomen. Ook op latere leeftijd vraagt gewicht je aandacht. Zeker tijdens de overgang.


Over- en ondergewicht


Het gaat er bij gewicht allereerst om dat je lekker in je vel zit. Toch is het wel belangrijk om een gezond gewicht te hebben. Niet te licht maar ook niet te zwaar. Een ongezond lichaamsgewicht heeft namelijk ook invloed op de rest van je lichaam. Probeer te kijken waarbij jij lekker in je vel zit en niet wat andere mensen er van vinden of van je willen. Weten of je gewicht bij je lengte past en of je een gezond gewicht hebt? Bereken dan je Body Mass Index oftewel BMI. Als je schrikt van de uitkomst, maak dan eens een afspraak met de Care for Women specialiste. Zij kijkt met jou wat de oorzaak is en kan je helpen om een gezond voedingspatroon samen te stellen. Je kunt ook samen met haar kijken hoe het er mee gesteld is, dan wordt er ook gelijk even gekeken naar je cholesterol, je bloeddruk en je suiker. Wellicht een meer gerust gevoel.

 

Afvallen met het Medical Health programma

Voor wie graag iets wil doen aan overgewicht heeft Care for Women een bijzonder effectief gewichtsreductieprogramma geselecteerd, het Medical Health Program.

Het Medical Health Program is ontwikkeld in samenwerking met internisten, voedingsdeskundigen en gedragswetenschappers. Tijdens het afvallen wordt je begeleid door de Care for Women specialiste. Zij geeft je inzicht in de oorzaak van je huidige overgewicht en helpt je stapsgewijs je eet-en leefpatroon te optimaliseren. Zo ben je in staat het bereikte gewichtsverlies op lange termijn vast te houden.
Het resultaat: je voelt je gegarandeerd fitter, slanker en gezonder.

 

Tijdens het intakegesprek zal de specialiste je vragen stellen over je huidige levensstijl. Wij kijken hierbij naar aspecten op het gebied van voeding, bewegen, ontspannen en eetgedrag. Jouw persoonlijke verbeterpunten worden zo geïnventariseerd en daar wordt tijdens de consulten op ingegaan. Ook worden er vragen gesteld over je gezondheid en eventueel je bloeddruk, cholesterol, BMI en suiker gemeten. Als het zinvol en verantwoord is om mee te doen kunt u van start om definitief af te rekenen met uw overgewicht.

 

De belangrijke pijlers van het programma:

  1. Professionele, (para) medische begeleiding, waarin ook regelmatig een healthcheck verricht wordt.
  2. Voedingsinterventie. Naast minimaal één gewone maaltijd per dag, wordt er tijdelijk gebruik gemaakt van uitgebalanceerde maaltijdvervangers van het merk Medieet (ook verkrijgbaar in de webshop)
  3. Optimalisatie van jouw eet-en leefpatroon:
  • Voeding. Blijf op gewicht door verbeteringen in je eetpatroon.
  • Eetgedrag. We geven je inzicht in jouw(eet)gedrag: wat zijn persoonlijke valkuilen en gedachtepatronen die je nu nog in de weg staan?
  • Bewegen en ontspannen. Inzicht in het belang van voldoende beweging en ontspanning en gezamelijke zoektocht naar jouw optimale vorm van bewegen.

 
Voor het werken met het Medical Health programma is door de specialisten een aparte opleiding gevolgd. Hieronder vind je de namen van de specialisten die deze opleiding gevolgd hebben. Het eerste consult duurt een uur, waarna samen met de specialiste het vervolg wordt afgesproken. Klik op de naam van de betreffende specialiste om meer over haar te weten.

 

 

Eetstoornissen

 

Iedereen is wel eens heel erg geforceerd met haar gewicht bezig. Elk voorjaar komt bij veel dames de ‘bikini-angst’ weer om de hoek kijken. En na elke (ongelukkige) zomer op het strand denk je: ‘volgend jaar loop ik er ook zo strak bij’. Wees eens eerlijk: hoeveel zomers heb je dat al gedacht en is het al eens uitgekomen?? Tja, als je midden in de winter voor de buis hangt bij de vrouwenavond van Net5 en je bikini ligt begraven onder in de kast, dan denk je daar niet meer aan. En dan is het opeens weer voorjaar…

 

Maar er zijn ook meiden en vrouwen die altijd met hun gewicht bezig zijn, obsessief. Ze vinden zichzelf te dik terwijl ze dat helemaal niet zijn of eten zoveel dat ze zware obesitas ontwikkelen. Dit kan resulteren in

Een eetstoornis heeft een heleboel lichamelijk bijwerkingen en moet niet onderschat worden!

 

De meiden en vrouwen die het hebben, kunnen er zelf vaak weinig aan doen. Het is belangrijk dat zij goed worden begeleid en dat familie en vrienden er voor ze zijn.  Vrouwen die een eetstoornis hebben, gaan hier vaak niet zelf mee naar de hulpverlening.  Neem de persoon waarvan je vermoedt dat zij een eetstoornis heeft eens mee naar een Care for Women specialiste. Ze luistert, stelt vragen en kan helpen om een goede behandeling te vinden. Bovendien worden consulten al vergoed door de meeste zorgverzekeraars en heb je geen verwijzing van je huisarts nodig.

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen