• haar 79da79e6aa

Haar


Je haar staat bloot aan veel invloeden van buitenaf. Wat kan er mee gebeuren en hoe houd je het gezond? Vroeger hadden je haren de functie om mee te helpen aan de bescherming tegen zon, regen, kou en andere weersinvloeden. Haar is echter ook door de eeuwen heen een uitermate belangrijk onderdeel van het vrouw zijn geworden. Kijk maar eens hoe veel reclame er voor en over ons haar wordt gemaakt om het mooi, gezond en glanzend te houden. Dat zegt wel iets over hoe de industrie het belang van ons haar inziet. Maar je haar kan ook – zeker als het een tijdje niet zo zit als je het liefste zou willen - een spiegel zijn van je gestel. Bij het ouder worden neemt de haargroei af en wordt je haar dunner of het valt uit. Daar word je niet blij van, ook omdat haaruitval soms onomkeerbaar is.  

 

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben:

  • hormoonschommelingen door een zwangerschap of de overgang
  • stress
  • vermoeidheid
  • ongezonde voeding
  • roken

Maar ook huidaandoeningen als psoriasis en eczeem kunnen haaruitval veroorzaken.

 

Huidziekten

 

Haaruitval, roos, psoriasis, seborrheic dermatitis, eczeem of een droge hoofdhuid. Meer dan 90% van alle mensen krijgt ooit te maken met hoofdhuidproblemen. Maar liefst een op de vier vrouwen heeft momenteel last van veel voorkomende hoofdhuidproblemen. Veel van deze problemen kennen een hormonale oorzaak. Welke problemen komen er zoal voor?

 

Roos
Veel mensen hebben hier last van. De commercial van Head and Shoulders: you never get a second change for a first impression liet het effect zien van witte schilfertjes op je schouder. Bij roos is er sprake van een overmatige productie van huidcellen. Je ziet dan witte, vette uitziende schilfers van dode huid die de haren en schouders bedekken. Als je schud met je hoofd, vallen ze naar beneden. Ook hierbij heb je vaak last van jeuk.

 

Eczeem
Een hele vervelende huidziekte waarbij de huid een chronische ontstekingsreactie vertoont, met als gevolg jeuk en roodheid. Bij acute eczeem ontstaat roodheid, zwelling en blaasjes. Bij chronische eczeem is er sprake van minder roodheid maar meer schilferige huid. Ook is de huid droger.

 

Seborrheic Dermatitis
Een vette hoofdhuid heeft de neiging het meeste last te hebben van roos, omdat een vette hoofdhuid de groei van gist ondersteunt. Seborrheic Dermatitis, of vette hoofdhuid/haar, komt niet alleen voor tijdens de tienerjaren maar ook op latere leeftijd. Er is een duidelijke toename in het aantal mensen met een vette hoofdhuid, vooral bij oudere mannen en vrouwen. Waarschijnlijk is dit hormoongerelateerd.

 

Psoriasis
Psoriasis is veel meer een chronische (langdurige) huid- en hoofdhuid ziekte. Wanneer huidcellen zich snel vermenigvuldigen onder het oppervlak van de huid en zich ophopen op het oppervlak voordat ze de kans krijgen om te volgroeien, ontstaat psoriasis. Psoriasis zorgt voor een dikke rode ontstoken huid. Dit jeukt en kan ook pijnlijk aanvoelen. Psoriasis wordt verondersteld te worden veroorzaakt door voornamelijk een immuunstoornisse, genetische afwijkingen, infecties, stress of medicatie. Helaas lijkt Psoriasis iets vaker voor te komen bij vrouwen dan bij mannen.

 

Alopecia Areata
Alopecia Areata betekent letterlijk vertaald: plaatselijke kaalheid. Het is een aandoening die lokaal kale plekken veroorzaakt. Door een ontstekingsproces rondom de haarwortel kunnen die hun werk niet goed doen en krijg je alleen nog misvormde haren. Uiteindelijk groeit er op die plek helemaal geen haar meer.

 

Androgenetica alopecia
Dit is een mannelijk vorm van haarverlies en een veel voorkomende vorm van permanente haaruitval. Voor veel vrouwen begint alopecia androgenetica tijdens de menopauze. Meestal begint het (zeer geleidelijke) haarverlies bovenop de hoofdhuid. De haren aan de zijkanten van het hoofd en de achterkant vallen niet uit.

 

Chemotherapie
Haaruitval door cheotherapie komt helaas veel voor. Niet alle vormen van chemotherapie veroorzaken haaruitval, maar het komt wel veelvuldig voor. Meestal treedt de haaruitval 2-3 weken na de eerste behandeling op. Je merkt ook vaak dat de hoofdhuid is gevoeliger is, zoals bijvoorbeeld voor temperatuurswisselingen. Ook is de hoofdhuid droger en kan schilfering ontstaan. Juist voor vrouwen die hiermee te maken krijgen is het in deze periode belangrijk de hoofdhuid goed te gaan verzorgen. Hierdoor nemen niet alleen klachten af, maar zul je merken dat je haar ook weer mooier terugkomt, omdat de hoofdhuid goed verzorgt is geweest.

Hulp bij haarproblemen

Haarproblemen komen helaas bij vrouwen veelvuldig voor. Daarom heeft een groep Care for Women specialisten zich hierin speciaal laten scholen. Als geen ander kunnen zij, samen met jou, kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Bovendien zijn zij zelf ook vrouw en weten daarom als geen ander hoe moeilijk het is om dit te bespreken. 

Maak dus eens een afspraak en blijf er niet mee lopen, zeker omdat de meeste zorgverzekeraars dit zelfs vanuit hun aanvullende verzekeringen vergoeden. Je hebt zelfs geen verwijzing van je huisarts nodig! 

Klik op de naam van de betreffende specialiste en bekijk hun profiel. 

 

 

Zelf eerst iets proberen?

Care for Women heeft zorgvuldig gekozen voor het merk Mediceuticals®. De nieuwe innovatieve wetenschap van Mediceuticals® biedt Triaminocoptinol™ . Dit is een unieke haargroeiverbinding, die klinisch bewezen, de haargroei helpt te verbeteren en het haarverlies te verminderen.

 

Mediceuticals® is een vooraanstand merk welke voor hoofdhuid- en haarbehandelingen is goedgekeurd door de FDA. Dermatologische wetenschappers hebben in deze producten niet alleen de meest geavanceerde farmaceutische methoden toegepast, maar ook natuurlijke grondstoffen in hun receptuur verwerkt. Bovendien heeft Mediceuticals® een speciale lijn van producten die ontwikkeld is voor vrouwen tijdens perioden waarin veel hormonale veranderingen plaatsvinden, zoals zwangerschap en de overgang.  Mediceuticals® is bedoeld voor alle vrouwen die belang hechten aan mooie haren, met een natuurlijke glans en een gezonde hoofdhuid. Voor vrouwen die de verzorging van hun haar net zo belangrijk vinden als de verzorging van hun gezicht.

 

Mediceuticals® heeft inmiddels niet alleen de beste producten als het gaat om haar- en hoofdhuidproblemen, maar ook voor het preventief gezond houden van je haar. Of je nu oud of jong bent, problemen hebt of niet, de lijn van Mediceuticals® biedt inmiddels zo’n diversiteit dat het je een heel leven lang kan helpen aan een gezonde hoofdhuid en prachtig gezond haar.

  

Je vindt de producten van Mediceuticals in onze webshop. Lees voordat je begint wel grondig de bijsluiter, aangezien dit geen gewone shampoos zijn, maar een gerichte behandeling. Twijfel je, maak dan toch eerst een afspraak met de Care for Women specialiste en laat je goed uitleggen hoe deze behandeling correct te verrichten. Ook daar zijn zij goed van op de hoogte en kunnen ze je gericht helpen.

Lees meer over de organisatie Care for Women

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen