• Hart en vaten V1 66315b3791

Hart en vaten

 

Hart- en vaatziekten, dat is toch meer een mannending? Maar nee helaas, ook je hart en vaten staan onder invloed van hormonen. Er overlijden meer vrouwen aan hart –en vaatziekten dan mannen.

 

Voordat je als vrouw in de overgang komt, hebben mannen een groter risico op hart –en vaatziekten en een hartinfarct dan vrouwen. Hormonen zijn dus weer de boosdoener. Of beter gezegd, het gebrek aan hormonen zorgt voor een hoger risico op hart –en vaatziekten, je cholesterol en een verhoogde bloeddruk. Je eierstokken gaan vanaf je 45e minder hormonen produceren, dit heeft invloed op je cholesterol, je cholesterol heeft invloed op je hart en vaten en de rest kun je dan waarschijnlijk zelf wel invullen, je risico op hart –en vaatziekten en een hoge bloeddruk neemt toe. Laat je daarom regelmatig controleren want dan weet je wat je risico is op verhoogd cholesterol, een verhoogde bloeddruk en hart –en vaatziekten is. Duizenden vrouwen zijn je al voorgegaan en hebben hun risico t.a.v. hun cholesterol, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten laten meten. Als je op tijd weet wat je risico op hart –en vaatziekten is, dan kan er namelijk prima iets aan de risico’s van hart –en vaatziekten gedaan worden. Het spreekwoord “een slimme meid is op haar toekomst voorbereid” is als het gaat om hart- en vaatziekten zeker van toepassing. Gun jezelf een gerust gevoel, maak daarom nu een afspraak bij Care for Women.

 

Cholesterol


Cholesterol is belangrijk voor de opbouw van lichaamscellen en organen, maar ook onderhevig aan hormoonschommelingen. Als je teveel cholesterol hebt, kunnen je aderen dicht gaan zitten dit verhoogd de kans op hart –en vaatziekten. Daardoor kan ook het bloed, dat je cholesterol vervoert, niet meer goed doorstromen. Als je hart en hersenen daardoor te weinig bloed (en cholesterol) krijgen, kan dat leiden tot bijvoorbeeld een hartinfarct, beroerte of andere hart –en vaatziekten. Het is belangrijk om goed voor je hart en vaten te zorgen zodat je cholesterol op pijl blijft, dat kan door een supplement van de goede vetten omega 3, 6 of 9 te gebruiken. Deze goede vetten helpen je lichaam bij het verlagen van je cholesterol en het beperken van de risico's op hart –en vaatziekten.

 

Bloeddruk

Bloeddruk, net zo’n belangrijke risicofactor tegen hart –en vaatziekten als cholesterol. Van een verhoogde bloeddruk merk je niet altijd iets; je kunt het dus hebben zonder dat je het weet. Je kunt er wel eenvoudig achterkomen of je een verhoogde bloeddruk hebt.

Hoge bloeddruk

Je spreekt van een te hoge bloeddruk als de bovendruk 140 mmHg of hoger is en/of de onderdruk 90 mmHg of hoger is. Vaak merk je hier zelf niets van, maar je lichaam merkt dit wel. Een hoge bloeddruk is gevaarlijk, omdat daardoor het risico op hart- en vaatziekten verhoogd wordt. Maar dit is niet het enige risico, ook je nieren en je ogen kunnen beschadigen als gevolg van een te hoge bloeddruk. Het is goed om je bloeddruk regelmatig te laten controleren en dit kun je laten doen bij de Care for Women specialiste. Zij kijkt ook met je naar je lifestyle en voeding, die kunnen namelijk ook een grote invloed hebben op je bloeddruk. Ze meet ook je cholesterol. Om al deze zaken te laten controleren, kun je bij de Care for Women specialiste de vrouwenpreventiecheck laten doen.

 

 

Women's Omega

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen