• huid 18ad2b3719

Huid


De huid is het grootste orgaan van je lichaam en bestaat uit drie lagen waarvan de buitenste zich elke maand vernieuwt. Net zoals bij veel andere organen speelt het hormoon oestrogeen ook voor je huid een belangrijke rol. Een belangrijke rol in de conditie wel te verstaan. Omdat de hormoon productie afneemt als je ouder wordt, neemt de conditie van je huid ook af. Die eerste rimpels als je ouder wordt en een slappere huid bij je borsten? Jawel, blame it on de hormonen!

Je huid en vooral je gezichtshuid is het eerste wat mensen zien, daarom kun je erg onzeker worden als je huid er niet goed uit ziet. Wat er ook met je huid aan de hand is en hoe zeker of onzeker je er ook over bent, praat er eens over met je specialiste van specialiste van Care for Women voor een gericht advies. Als je je huid goed wilt verzorgen hebben wij in onze webshop een speciaal geselecteerd aanbod aan huidverzorgingsproducten. 

 

Acné

Talgklieren in je huid ondergaan onder invloed van hormonen veranderingen waardoor ze dikker worden en meer talg produceren. Bij verstopte poriën kan het talg er niet uit en vormt zich een bultje en dat bultje wordt… Kortom paniek; je gaat een avondje uit, je schoonzoon komt voor het eerst op de thee of wat voor een reden dan ook. De mee-eter die een pukkel is geworden. Dit heeft niets te maken met je voedingspatroon. Acne is ook geen teken van slechte hygiëne en het is niet besmettelijk. Zonlicht heeft een gunstig effect op acne, langdurig zonnebaden niet. Lees hier 6 tips tegen puistjes en een onrustige huid.

Rimpels

Waarschijnlijk herinnert iedereen zich nog ongeveer de eerste keer dat je voor de spiegel stond en dacht: help! Ik wordt oud. Als je dat moment nog niet hebt meegemaakt: je gaat het onthouden. Dat is het moment dat je de eerste rimpeltjes ziet, niet meer die lachdingen maar echte. Je huid wordt dunner en daardoor minder veerkrachtig, na verloop van tijd heeft je huid dus geen kracht meer om in de oude, strakke stand terug te springen. Daardoor krijg je rimpels. Wanneer je rimpels krijgt, is wel afhankelijk van je lifestyle en je huidtype. Kijk eens naar ons speciaal geselecteerde assortiment gezichtsverzorgingsproducten. Je kunt ook gezichtsgymnastiek doen om een en ander uit te stellen.

  1. Met wijd open mond 20 x keer de letter A zeggen
  2. Doe dit ook met de O, I, U, C, M, W, Y en dan de Z.
  3. Wangen opblazen, adem inhouden, lucht door je getuite lippen laten ontsnappen.
  4. Kin naar voren steken, ontspannen en herhalen.
  5. Hoofd rechthouden en met je ogen een cirkel maken.


Pigmentvlekken

pigmentWie kent nog de reclame van Atrix, dat de schoonmoeder het restaurant in komt, haar handen over de ogen van haar schoonzoon legt en hij denkt dat het zijn vriendin is omdat de handen er zo mooi zacht en vooral vlekkeloos uitzien? Pigmentvlekken komen namelijk voor bij 90% van alle blanke vrouwen, na haar 50e dan wel. De conclusie van de jongeman uit de reclame was dus niet zo heel raar. Pigmentvlekken kunnen trouwens ook een andere oorzaak hebben;

  • erfelijke factoren,
  • medicijn gebruik,
  • teveel zonnen en een
  • zwangerschap kunnen ook debet zijn aan de vlekken.

Raadpleeg bij ernstige afwijkingen de huisarts of een dermatoloog.

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen