• Overgang 1a48391343

Kanker

 

Kanker, een onderwerp waar liever niemand mee geconfronteerd wordt maar wel iets waar je soms best bij stil mag staan. Kanker is een verzamelnaam van wel meer dan 100 verschillende soorten ziekten en kunnen door geheel het lichaam plaatsvinden. De verschillende vormen van kanker worden gekenmerkt doordat cellen zich, op een willekeurige wijze blijven delen, woekeren. Dat cellen zich delen is heel normaal. Dat gebeurt de hele dag. Maar kankercellen delen zich ongecontroleerd, waardoor er uiteindelijk een gezwel ontstaat.

 

Specifieke soorten kanker bij vrouwen

Sommige vormen van kanker zijn specifiek voor vrouwen zoals:


Borstkanker

Van deze verschillende soorten kanker is borstkanker het meest bekend. Logisch, want op dit moment krijgt maar liefst 1 op de 8 vrouwen in Nederland hier mee te maken. Borstkanker is een vorm van kanker die heel goed te behandelen is, mits je er vroeg bij bent. De Care for Women specialiste kan je helpen te leren hoe je borstkanker kunt herkennen (knobbeltjes, vlekken, huidveranderingen etc.) en hoe je je borsten op de juiste manier kunt controleren. Daarnaast maakt zij ook een persoonlijke risicoanalyse en geeft zij een gericht advies over wat je zelf kunt doen om borstkanker te voorkomen. 

 

Heb je met een vorm van vrouwelijke kanker te maken en vind je het prettig hierover te praten? Of wil je meer weten over wat het is en hoe je het herkent? Maak dan eens een afspraak met de Care for Women specialiste. Met haar kun je in alle rust en met alle aandacht voor jou over dit onderwerp praten. Ze kent de medische kant maar biedt ook een luisterend oor.

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen