• CfW Dietist 2 01 45faeae1e6

Voeding

 

Gezonde voeding is belangrijk. Waarom? Omdat vrouwen helaas vaak meer aanleg hebben om in gewicht toe te nemen tijdens perioden waarin de hormoonhuishouding erg verandert, zoals tijdens de zwangerschap en de overgang. Omdat we door onze hormonale schommelingen en veranderingen voldoende vitaminen en mineralen nodig hebben, maar ook omdat een gezonde voeding effect kan hebben op verschillende klachten.

 

Gezonde voeding en de overgang


Een gezonde voeding is erg belangrijk, zeker als je lichaam verandert. Tijdens de overgang gebeurt er veel in je lichaam. Dit leidt tot een diversiteit aan klachten, zoals opvliegers, stemmingswisselingen, slapeloosheid, vermoeidheid, pijn aan de gewrichten etc. Ongezonde voeding blijkt dit soort overgangsklachten te kunnen verergeren. Natuurlijk is dit weer bij iedere vrouw verschillend, maar er zijn ook een aantal overeenkomsten waardoor een gezonde voeding van belang is.

 

Zo weten we bijvoorbeeld dat rode wijn opvliegers zal verergeren, terwijl sojaproducten weer kunnen helpen om opvliegers te verminderen. Ook heet en scherp gekruid eten helpt niet bij opvliegers. De keuze voor een koud glas limonade i.p.v. koffie kan juist helpen. Vette vis of noten zijn weer goed voor je hart- en bloedvaten, een belangrijke risicofactor voor vrouwen na de overgang. Een gezonde voeding kan je dus goed helpen om klachten te verminderen.

 

Wat is gezonde voeding voor jou?

Artsen en diëtisten gebruiken de Voedingswijzer voor gezonde voeding. Wil je echter ook iets doen aan je klachten, of heb je het idee dat je lichaam (na je zwangerschap of de overgang) heel erg is veranderd? Maak dan eens een afspraak met de Care for Women specialiste, zij kan je wellicht helpen de juiste voeding te vinden voor jouw periode in je leven.

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen