Tijdens je zwangerschap verlies je bloed, je schrikt je natuurlijk kapot! Maak je niet direct zorgen, bloedverlies tijdens de zwangerschap betekent niet altijd een miskraam. Hoewel dit niet altijd nodig is, kun je je toch erg zorgen maken tijdens een zwangerschap. Met je vragen kun je terecht bij de Care for Women specialiste. Zij kan al je vragen over zwangerschap beantwoorden en je tips en advies geven. Maak gerust eens een afspraak bij jou in de buurt.


Bloedverlies tijdens de zwangerschap, hoe komt dat?


Bloedverlies tijdens je zwangerschap kan verschillende oorzaken hebben. Bij ongeveer een kwart van de zwangerschappen treedt in de eerste maanden licht bloedverlies op. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van de innesteling van het eitje. In dit geval hoef je je geen zorgen te maken.
In de tweede helft van de zwangerschap kan bloedverlies duiden op een placenta die laag ligt of het geboortekanaal blokkeert. Het kan ook dat het bloedverlies niets te maken heeft met je zwangerschap.


Help, een miskraam!


Helaas kan bloedverlies ook duiden op een miskraam, meestal als de bloeding voor de 16e week plaatsvindt. De oorzaak van een miskraam is vaak niet te achterhalen. Wel is bekend dat oudere vrouwen meer kans hebben op een miskraam. Ook ongezond leven lijkt de kans op een miskraam te verhogen. Heb je een miskraam gehad en wil je hierover praten of zoek je wat steun? Ook hiermee kan de Care for Women specialiste je helpen. Zij biedt je een luisterend oor en geeft je de ruimte je verhaal te doen.


Wat moet ik doen?


Maak je je zorgen over het bloedverlies tijdens je zwangerschap? Het is belangrijk dit aan je verloskundige of gynaecoloog te melden. Er kan dan bijvoorbeeld een echo gemaakt worden om te zien of alles in orde is met je ongeboren kindje. Heb je andere vragen over zwanger worden of zwanger zijn? Of heb je een miskraam gehad en wil je hier met iemand over praten? Met al deze vragen kun je terecht bij de Care for Women specialiste. Zij kan je vragen beantwoorden en een luisterend oor bieden. Een afspraak maken doe je gemakkelijk zelf online.

 

Lees meer over zwangerschap

 

Miskramen laat in de zwangerschap

Stemmingswisselingen tijdens je zwangerschap

Roken tijdens zwangerschap schaadt baby meer dan gedacht

 

 

 

Slaapproblemen zoals slapeloosheid, slecht inslapen, niet door kunnen slapen zijn problemen die tijdens een zwangerschap veel voorkomen. Toch is het juist nu belangrijk dat je voldoende slaapt en geniet van een goede nachtrust. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de groei van je kindje.

 

Slecht inslapen

 

De meeste zwangere vrouwen ervaren problemen met het inslapen. Door teveel piekeren over wat er allemaal nog gedaan moet worden, de dikke buik waardoor je niet lekker kunt liggen merk je dat de slaap niet wil komen. Een paar extra kussens om je buik te ondersteunen of tussen je benen te leggen kan dan helpen. Ook wil het soms helpen om even een avondwandeling te maken in de buitenlucht, een bad te nemen of ontspannen naar de muziek te luisteren. Mocht dit niet helpen realiseer je dan dat ook in bed liggen zonder te slapen bijdraagt aan het uitrusten van je lichaam en blijf lekker liggen.

 

Veranderende slaapbehoefte

 

Altijd had je maar 7 uren slaap nodig. Je bent nu 3 maanden zwanger en je ligt het liefst 10 of 11 uur in bed. Kon je nooit ’s ochtends uitslapen, dan ben je nu je bed niet uit te krijgen. Ook dat kan horen bij je zwangerschap. Na je zwangerschap kan dit weer veranderen. Luister naar je lijf. Deze weet echt wat het in deze periode nodig heeft.

 

Een aantal tips nog:

  • Zorg voor een goede ventilatie en voldoende frisse lucht in je kamer.
  • Het prettigste slaap je op een matras die niet te zacht is, maar die je goed ondersteunt.
  • Eet niet te zwaar als je gaat slapen. Brandend maagzuur is echt killing voor je nachtrust.
  • Slaap in een pyjama en onder dekens van natuurlijke stoffen. Deze slapen het prettigst en ventileren het best.

 

Een zorgeloze zwangerschap

 

Tijdens de zwangerschap krijg je te maken met vele zwangerschapsklachten. Sommigen zijn onschadelijk en verdwijnen weer en van anderen moet je goed op de hoogte zijn. De Care for Women specialisten zijn hierin opgeleid en kunnen je helpen te genieten van een zorgeloze zwangerschap. Zij kan je uitgebreid vertellen waar je op moet letten om complicaties en problemen met je baby te voorkomen. Ze kan je gericht advies geven over klachten zoals slapeloosheid, misselijkheid, rugpijn, gevoelige borsten. Maar ook over op vakantie gaan, de juiste voeding of oefeningen die helpen een gezonde zwangerschap te doorlopen. In een uurtje ben je helemaal bijgepraat en goed op de hoogte. Neem geen risico en maak gerust eens een afspraak. Het is de moeite voor jou en je kindje waard!

 

Lees meer over slaap:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Energy 2

Het is misschien wel het bekendste zwangerschapskwaaltje; ochtendmisselijkheid. Je bent zeker niet de enige die hiermee te maken krijgt; maar liefst 60 tot 80% van de zwangere vrouwen krijgt in meer of mindere mate last van misselijkheid tijdens de zwangerschap. Heb jij last van zwangerschapsmisselijkheid? Ga dan eens langs bij een Care for Women specialiste, zij kan je helpen met deze en andere zwangerschapskwaaltjes.

 

Misselijkheid tijdens de zwangerschap

 

Vaak wordt misselijkheid tijdens de zwangerschap ochtendmisselijkheid genoemd, maar dit is eigenlijk een verwarrende term. Tijdens de zwangerschap kan de misselijkheid ’s ochtends beginnen en de hele dag aanhouden of in golven terugkomen.

 

De misselijkheid komt meestal voor in de eerste 3 tot 4 maanden van de zwangerschap, sommige vrouwen zien misselijkheid zelfs als het eerste teken dat ze zwanger zijn. Maar waar komt het vandaan? Tijdens de eerste maanden van je zwangerschap produceer je meer van het hormoon HCG(Human Chorion Gonadotrofine), laat dit nou net het hormoon zijn dat een rol speelt bij het ontstaan van misselijkheid. Na ongeveer 3 maanden neemt de productie van HCG sterk af, hierdoor verdwijnt meestal ook de misselijkheid. Een kleine groep vrouwen blijft de gehele zwangerschap last houden van misselijkheid.

 

Zwangerschapsmisselijkheid, wat kun je eraan doen?

 

Een aantal tips die misselijkheid tijdens de zwangerschap kunnen verlichten;

 

• Vermijd een lege maag, eet bijvoorbeeld gedurende dag kleine beetjes zodat de maag gevuld blijft
• Drink voldoende water, zo voorkom je eventueel vochttekort door overgeven
• Eet niet te zwaar, vette en suikerrijke maaltijden kunnen de misselijkheid verergeren
• Pas op met voeding die de maag prikkelt, zoals gekruid eten en frisdrank met prik
• Eet iets kleins voor je opstaat in de ochtend, doe dit liggend
• Gemberthee kan helpen de misselijkheid te verminderen
• Neem voldoende rust, stress kan misselijkheid erger maken

 

Extreem misselijk tijdens de zwangerschap, wat nu?

 

Misselijkheid tijdens de zwangerschap is heel vervelend, maar in de meeste gevallen onschuldig. Voor je ongeboren kindje vormt misselijkheid en minder eten meestal geen gevaar. Sommige vrouwen hebben echter zoveel last van misselijkheid en overgeven dat uitdrogingsgevaar bestaat.
Deze extreme misselijkheid wordt hyperemesis gravidarum genoemd. Dit kan wel een gevaar vormen, omdat je langzaam maar zeker uitdroogt en ondervoed raakt. Wanneer je niets binnen kunt houden, je urine heel donker van kleur is of je je te slap voelt om nog te functioneren, is het verstandig om je huisarts of verloskundige te bezoeken.

 

Care for Women helpt bij zwangerschapskwaaltjes

 

Ben je zwanger en heb je last van verschillende zwangerschapskwaaltjes? Of wil je juist heel graag zwanger worden maar lukt het (nog) niet? Dan kun je terecht bij de Care for Women specialiste. Deze vrouwelijke zorgverlener kan je meer vertellen over gezond zwanger worden en gezond zwanger zijn, maar ook met klachten rond de menstruatie, PMS of vragen over anticonceptie kun je bij haar terecht. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekering en een verwijzing van je huisarts is niet nodig. Waar wacht je nog op? Maak eenvoudig zelf een afspraak of bel met de assistente op 088-4420442.

 

Lees meer over zwangerschap

Zwanger, hoe herken je het?

Bewegen tijdens de zwangerschap; gezond!

Ontzwangeren; een belangrijke periode

Anticonceptie na de bevalling

 

 

Weg slanke enkels en je schoenen passen ook niet meer. Waarom krijg je dikke benen?

Pijn in je hand of een doof gevoel? Het kan het carpaal tunnelsyndroom zijn.


Sta je daar opeens met je natte slipje. Gênant! Maar ook dit is een zwangerschapskwaaltje.

Omdat je lichaam snel groeit kun je striae krijgen. Wat is het en wat te doen?

 

Gezonde voeding is uiteraard voor iedereen belangrijk, maar wanneer je zwanger bent wil je ook je kindje van de juiste voedingsstoffen voorzien. Aankomen tijdens je zwangerschap is volkomen normaal en is dan ook geen ramp. Toch willen veel vrouwen na de bevalling hun oude figuur terug en de bijgekomen kilo’s kwijtraken. De Care for Women specialiste kan je helpen dit op een verantwoorde manier te doen, zodat je wel alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Maak gerust een afspraak.


Gewicht en zwanger zijn


Die pot augurken lonkt ineens wel heel erg en je weet het; je bent zwanger. Tijdens je zwangerschap kan je smaak heel erg veranderen. Wat eerst je lievelingskostje geeft je nu het gevoel dat je gaat overgeven en wat je eerst absoluut niet lustte is ineens een favoriet voedingsmiddel geworden. Vaak heb je ook meer zin in eten, in lekker eten. Het veelgehoorde ‘’je eet nu voor twee’’ is een makkelijk maar onjuiste gedachte. Na de bevalling wil je die extra kilo’s er weer af hebben en daarnaast is het natuurlijk ook niet erg gezond om veel overgewicht te hebben.


Afvallen met het Medical Health programma na de zwangerschap


Voor wie na de zwangerschap graag iets wil doen aan overgewicht heeft Care for Women een bijzonder effectief gewichtsreductieprogramma geselecteerd, het Medical Health Program.
Het Medical Health Program is ontwikkeld in samenwerking met internisten, voedingsdeskundigen en gedragswetenschappers. Tijdens het afvallen word je begeleid door de Care for Women specialiste. Zij geeft je inzicht in de oorzaak van je huidige overgewicht en helpt je stapsgewijs je eet-en leefpatroon te optimaliseren. Zo ben je in staat het bereikte gewichtsverlies op lange termijn vast te houden.


Het resultaat: je voelt je gegarandeerd fitter, slanker en gezonder.


Tijdens het intakegesprek zal de specialiste je vragen stellen over je huidige levensstijl. Wij kijken hierbij naar aspecten op het gebied van voeding, bewegen, ontspannen en eetgedrag. Jouw persoonlijke verbeterpunten worden zo geïnventariseerd en daar wordt tijdens de consulten op ingegaan. Ook worden er vragen gesteld over je gezondheid en eventueel worden je bloeddruk, cholesterol, BMI en suiker gemeten. Als het zinvol en verantwoord is om mee te doen kan je van start om definitief af te rekenen met uw overgewicht.


De belangrijke pijlers van het programma:


• Professionele, (para) medische begeleiding, waarin ook regelmatig een healthcheck verricht wordt.
• Voedingsinterventie. Naast minimaal één gewone maaltijd per dag, wordt er tijdelijk gebruik gemaakt van uitgebalanceerde maaltijdvervangers van het merk Medieet (ook verkrijgbaar in de webshop)
• Optimalisatie van jouw eet-en leefpatroon:
• Voeding. Blijf op gewicht door verbeteringen in je eetpatroon.
• Eetgedrag. We geven je inzicht in jouw(eet)gedrag: wat zijn persoonlijke valkuilen en gedachtepatronen die je nu nog in de weg staan?
• Bewegen en ontspannen. Inzicht in het belang van voldoende beweging en ontspanning en gezamelijke zoektocht naar jouw optimale vorm van bewegen.


Voor het werken met het Medical Health programma is door de specialisten een aparte opleiding gevolgd. Hieronder vind je de namen van de specialisten die deze opleiding gevolgd hebben. Het eerste consult duurt een uur, waarna samen met de specialiste het vervolg wordt afgesproken. Klik op de naam van de betreffende specialiste om meer over haar te weten te komen.

 

 

Zwanger! De komende maanden groeit er een klein wonder in jouw lichaam.

 

 

Er bestaan veel oorzaken waardoor het moeilijker is om zwanger te raken. Een daarvan is PCOS, Polycysteus Ovarium Syndroom. Naar schatting komt dit bij ongeveer 10% van de vrouwen voor. PCOS, Polycysteus Ovarium Syndroom is een aandoening waarbij er vaak kleine cystes in de eierstokken zijn.

PCOS wordt vaak veroorzaakt door hormonale afwijkingen. Je merkt dit al vroeg omdat je dan vaak onregelmatig of helemaal niet menstrueert. Misschien wel prettig, maar wel een probleem als je zwanger wilt worden. Ook zie je bij deze vrouwen vaker acne en overbeharing optreden.

Maak je je zorgen over PCOS of wil je meer weten? Ga dan eens langs bij een Care for Women specialiste, zij kan al je vragen beantwoorden. Een afspraak maak je gemakkelijk zelf in de webagenda.

 


Behandeling van PCOS

 

Polycysteus Ovarium Syndroom betekent letterlijk meerdere (poly) vochtblaasjes (cysten) in de eierstok (ovarium). Helaas weten we nog steeds niet goed hoe het ontstaat. Wel zie je dat veel van deze vrouwen last hebben van overgewicht. Afvallen is dan het belangrijkste onderdeel van de behandeling. Als de menstruatie dan weer regelmatig wordt, kun je het opnieuw proberen.

Ook zijn er verschillende medische behandelingen zoals tabletten, injecties, elektrocoagulatie of metformine. Dit is echter sterk afhankelijk van jouw situatie en wordt individueel bepaald. Omdat de meeste vrouwen tegenwoordig wat later beginnen met een zwangerschap is het belangrijk er tijdig bij te zijn. Omdat het frustreert als het niet lukt, maar ook omdat het vanwege je leeftijd belangrijk is dat zo snel mogelijk zwanger wordt. Jaren proberen is dan echt verloren tijd.


Vermoed je PCOS?

 

Heb jij het vermoeden dat je wel eens PCOS zou kunnen hebben? Twijfel dan niet maar maak eens een afspraak met de Care for Women specialiste. Zij zal tijdens het speciale zwanger worden consult samen met jou, aan de hand van jouw menstruatie- en temperatuurkalender, kijken of er sprake van PCOS zou kunnen zijn. Zo nodig zal zij vervolgens vertellen welke mogelijkheden jij hebt, zodat je weloverwogen de volgende stap kunt bepalen. Blijf hier dus niet mee lopen. Je oefenperiode kan dan lang duren en dat zou niet alleen zonde zijn van de verloren tijd, maar ook je kans op een zwangerschap kunnen verkleinen.

 

 

Lees ook

 

Zwanger of niet?

De eerste symptomen van een zwangerschap

Wat weet jij van je zwangerschap?

 

Nooit last gehad van diabetes en opeens krijg je het tijdens je zwangerschap.

Een hoge bloeddruk tijdens je zwangerschap. Waarom, hoe en wat kun je zelf doen?

Haaruitval kan plaatsvinden tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Vervelend, haaruitval, want je was net zo blij met zo'n volle haardos. Door de hormoonveranderingen in je lichaam heb je misschien wel een mooie ‘zwangerschapsbos’. Maar goed, misschien ook wel ineens futloos haar en haaruitval terwijl het eerst glansde en schitterde.

 

Af en toe krijgt een vrouw tijdens haar zwangerschap last van futloos, slap haar of zelfs ernstige haaruitval. Ook het geven van borstvoeding heeft invloed op de conditie van je haar en kan haaruitval bevorderen.

 

Maar de meeste vrouwen krijgen  juist na hun zwangerschap te maken met haaruitval of haarproblemen. Dit komt doordat je hormoonhuishouding weer terug zijn balans moet zoeken. De overvloed aan het vrouwelijke hormoon oestrogeen is dan verleden tijd. Verzorg je haar en je hoofdhuid juist heel goed tijdens de zwangerschap. Er zijn verschillende goede producten tegen haaruitval verkrijgbaar die echt helpen. De Care for Women specialiste kan je precies uitleggen wat er allemaal in je lichaam gebeurt tijdens en na je zwangerschap.

 

Haaruitval, wij kunnen je helpen

Langdurige haarproblemen en haaruitval komen helaas ook bij vrouwen na de zwangerschap veelvuldig voor. Daarom heeft een groep Care for Women specialisten zich hierin speciaal laten scholen. Als geen ander kunnen zij, samen met jou, kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Bovendien zijn zij zelf ook vrouw en weten daarom als geen ander hoe moeilijk het is om haaruitval te bespreken. 

Maak dus eens een afspraak en blijf er niet mee lopen, zeker omdat de verschillende zorgverzekeraars dit consult tegen haaruitval zelfs vanuit hun aanvullende verzekeringen vergoeden. Je hebt zelfs geen verwijzing van je huisarts nodig! 

Klik op de naam van de betreffende specialiste en bekijk hun profiel. 

 

Haaruitval, deze zorgverleners zijn hierin gespecialiseeerd 

 

Zelf eerst iets proberen tegen haaruitval?

Care for Women heeft zorgvuldig gekozen voor het merk Mediceuticals®. De nieuwe innovatieve wetenschap van Mediceuticals® biedt Triaminocoptinol™ . Dit is een unieke haargroeiverbinding, die klinisch bewezen, de haargroei helpt te verbeteren en haaruitval en haar verlies te verminderen.


Mediceuticals® is een vooraanstand merk welke voor hoofdhuid- en haarbehandelingen is goedgekeurd door de FDA. Dermatologische wetenschappers hebben in deze producten niet alleen de meest geavanceerde farmaceutische methoden toegepast, maar ook natuurlijke grondstoffen in hun receptuur verwerkt. Bovendien heeft Mediceuticals® een speciale lijn van producten die ontwikkeld is tegen haaruitval voor vrouwen tijdens perioden waarin veel hormonale veranderingen plaatsvinden, zoals zwangerschap en de overgang.  Mediceuticals® is bedoeld voor alle vrouwen die belang hechten aan mooie haren, met een natuurlijke glans en een gezonde hoofdhuid en geen last willen hebben van haaruitval. Voor vrouwen die de verzorging van hun haar net zo belangrijk vinden als de verzorging van hun gezicht.


Mediceuticals® heeft inmiddels niet alleen de beste producten als het gaat om haaruitval, haar verlies of hoofdhuidproblemen, maar ook voor het preventief gezond houden van je haar. Of je nu oud of jong bent, problemen hebt of niet, de lijn van Mediceuticals® biedt inmiddels zo’n diversiteit dat het je een heel leven lang kan helpen aan een gezonde hoofdhuid en prachtig gezond haar.


Je vindt de producten van Mediceuticals in onze webshop. Lees voordat je begint wel grondig de bijsluiter, aangezien dit geen gewone shampoos zijn, maar een gerichte behandeling. Twijfel je, maak dan toch eerst een afspraak met de Care for Women specialiste en laat je goed uitleggen hoe deze behandeling correct te verrichten. Ook daar zijn zij goed van op de hoogte en kunnen ze je gericht helpen.

 

Lees meer over de organisatie Care for Women

 

Lees meer over haar:

 

 

Melasma (ook bekend als chloasma of zwangerschapsmasker als het een zwangere betreft) is een donkere verkleuring in het gezicht. Het treedt vooral op bij vrouwen die zwanger zijn of hormonen gebruiken, bijvoorbeeld anticonceptie.

 

Veranderende hormonen

 

Net als alles in je lichaam verandert je huid ook enorm tijdens je zwangerschap. Hij kan vetter of juist droger worden en waar je nooit puistjes had, zitten ze nu opeens wel. Een van de andere dingen die kunnen optreden is een zwangerschapsmasker. Je krijgt dan donkere pigmentvlekken in je gezicht. Deze vlekken ontstaan meestal op het voorhoofd, de neus, de wangen en/of de nek. Het zwangerschapsmasker wordt veroorzaakt door de hormonen oestrogeen en progesteron. Zij sitimuleren de cellen in het gezicht om meer pigmet aan te maken.

Hoe vervelend ook, je hoeft je geen zorgen te maken over deze vlekken. Ze kunnen geen kwaad en na je zwangerschap gaan ze vanzelf weer weg. Je kunt de vlekken eventueel camoufleren met make-up maar gebruik dan wel make-up die geschikt is voor gebruik op moedervlekken. Wees tijdens je zwangerschap voorzichtig met de zon en smeer je in met een hoge factor voor je gezicht. Door de zon kun je namelijk ook een zwangerschapsmasker krijgen en helaas gaat die veel moeilijker weg!

De Care for Women specialiste adviseert


Het is belangrijk dat je als vrouw goed geïnformeerd bent over dit soort zwagerschapsproblemen. Zo kan ook tijdig een zwangerschapsmasker worden voorkomen. De Care for Women specialisten hebben de kennis in huis om je precies de belangrijke dingen te vertellen die nodig zijn voor een gezonde zwangerschap. Waar moet je op letten om complicaties en problemen met je baby te voorkomen? Advies over klachten zoals misselijkheid, rugpijn, gevoelige borsten. Maar ook over op vakantie gaan, de juiste voeding of oefeningen die helpen een gezonde zwangerschap te doorlopen. Een consult bij de Care for Women specialiste geeft je een gerust gevoel over de periode van je zwangerschap en helpt je op een goede wijze aan het moederschap te beginnen.

 

Wil je weten wat je allemaal kunt doen om een zwangerschapsmasker te voorkomen? De Care for Women specialiste bij jou in de regio kan je er alles over vertellen. Maak hier een afspraak

 

Lees meer over zwangerschap:

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen