• Vaginale klachte f28948c941

Bloedverlies

Tijdens je zwangerschap verlies je bloed, je schrikt je natuurlijk kapot! Maak je niet direct zorgen, bloedverlies tijdens de zwangerschap betekent niet altijd een miskraam. Hoewel dit niet altijd nodig is, kun je je toch erg zorgen maken tijdens een zwangerschap. Met je vragen kun je terecht bij de Care for Women specialiste. Zij kan al je vragen over zwangerschap beantwoorden en je tips en advies geven. Maak gerust eens een afspraak bij jou in de buurt.


Bloedverlies tijdens de zwangerschap, hoe komt dat?


Bloedverlies tijdens je zwangerschap kan verschillende oorzaken hebben. Bij ongeveer een kwart van de zwangerschappen treedt in de eerste maanden licht bloedverlies op. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van de innesteling van het eitje. In dit geval hoef je je geen zorgen te maken.
In de tweede helft van de zwangerschap kan bloedverlies duiden op een placenta die laag ligt of het geboortekanaal blokkeert. Het kan ook dat het bloedverlies niets te maken heeft met je zwangerschap.


Help, een miskraam!


Helaas kan bloedverlies ook duiden op een miskraam, meestal als de bloeding voor de 16e week plaatsvindt. De oorzaak van een miskraam is vaak niet te achterhalen. Wel is bekend dat oudere vrouwen meer kans hebben op een miskraam. Ook ongezond leven lijkt de kans op een miskraam te verhogen. Heb je een miskraam gehad en wil je hierover praten of zoek je wat steun? Ook hiermee kan de Care for Women specialiste je helpen. Zij biedt je een luisterend oor en geeft je de ruimte je verhaal te doen.


Wat moet ik doen?


Maak je je zorgen over het bloedverlies tijdens je zwangerschap? Het is belangrijk dit aan je verloskundige of gynaecoloog te melden. Er kan dan bijvoorbeeld een echo gemaakt worden om te zien of alles in orde is met je ongeboren kindje. Heb je andere vragen over zwanger worden of zwanger zijn? Of heb je een miskraam gehad en wil je hier met iemand over praten? Met al deze vragen kun je terecht bij de Care for Women specialiste. Zij kan je vragen beantwoorden en een luisterend oor bieden. Een afspraak maken doe je gemakkelijk zelf online.

 

Lees meer over zwangerschap

 

Miskramen laat in de zwangerschap

Stemmingswisselingen tijdens je zwangerschap

Roken tijdens zwangerschap schaadt baby meer dan gedacht

 

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen