• CfW Dietist 2 01 45faeae1e6

Gewicht

 

Gezonde voeding is uiteraard voor iedereen belangrijk, maar wanneer je zwanger bent wil je ook je kindje van de juiste voedingsstoffen voorzien. Aankomen tijdens je zwangerschap is volkomen normaal en is dan ook geen ramp. Toch willen veel vrouwen na de bevalling hun oude figuur terug en de bijgekomen kilo’s kwijtraken. De Care for Women specialiste kan je helpen dit op een verantwoorde manier te doen, zodat je wel alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Maak gerust een afspraak.


Gewicht en zwanger zijn


Die pot augurken lonkt ineens wel heel erg en je weet het; je bent zwanger. Tijdens je zwangerschap kan je smaak heel erg veranderen. Wat eerst je lievelingskostje geeft je nu het gevoel dat je gaat overgeven en wat je eerst absoluut niet lustte is ineens een favoriet voedingsmiddel geworden. Vaak heb je ook meer zin in eten, in lekker eten. Het veelgehoorde ‘’je eet nu voor twee’’ is een makkelijk maar onjuiste gedachte. Na de bevalling wil je die extra kilo’s er weer af hebben en daarnaast is het natuurlijk ook niet erg gezond om veel overgewicht te hebben.


Afvallen met het Medical Health programma na de zwangerschap


Voor wie na de zwangerschap graag iets wil doen aan overgewicht heeft Care for Women een bijzonder effectief gewichtsreductieprogramma geselecteerd, het Medical Health Program.
Het Medical Health Program is ontwikkeld in samenwerking met internisten, voedingsdeskundigen en gedragswetenschappers. Tijdens het afvallen word je begeleid door de Care for Women specialiste. Zij geeft je inzicht in de oorzaak van je huidige overgewicht en helpt je stapsgewijs je eet-en leefpatroon te optimaliseren. Zo ben je in staat het bereikte gewichtsverlies op lange termijn vast te houden.


Het resultaat: je voelt je gegarandeerd fitter, slanker en gezonder.


Tijdens het intakegesprek zal de specialiste je vragen stellen over je huidige levensstijl. Wij kijken hierbij naar aspecten op het gebied van voeding, bewegen, ontspannen en eetgedrag. Jouw persoonlijke verbeterpunten worden zo geïnventariseerd en daar wordt tijdens de consulten op ingegaan. Ook worden er vragen gesteld over je gezondheid en eventueel worden je bloeddruk, cholesterol, BMI en suiker gemeten. Als het zinvol en verantwoord is om mee te doen kan je van start om definitief af te rekenen met uw overgewicht.


De belangrijke pijlers van het programma:


• Professionele, (para) medische begeleiding, waarin ook regelmatig een healthcheck verricht wordt.
• Voedingsinterventie. Naast minimaal één gewone maaltijd per dag, wordt er tijdelijk gebruik gemaakt van uitgebalanceerde maaltijdvervangers van het merk Medieet (ook verkrijgbaar in de webshop)
• Optimalisatie van jouw eet-en leefpatroon:
• Voeding. Blijf op gewicht door verbeteringen in je eetpatroon.
• Eetgedrag. We geven je inzicht in jouw(eet)gedrag: wat zijn persoonlijke valkuilen en gedachtepatronen die je nu nog in de weg staan?
• Bewegen en ontspannen. Inzicht in het belang van voldoende beweging en ontspanning en gezamelijke zoektocht naar jouw optimale vorm van bewegen.


Voor het werken met het Medical Health programma is door de specialisten een aparte opleiding gevolgd. Hieronder vind je de namen van de specialisten die deze opleiding gevolgd hebben. Het eerste consult duurt een uur, waarna samen met de specialiste het vervolg wordt afgesproken. Klik op de naam van de betreffende specialiste om meer over haar te weten te komen.

 

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen