• vermoeidheid c357d6a496

Slecht slapen

 

Slaapproblemen zoals slapeloosheid, slecht inslapen, niet door kunnen slapen zijn problemen die tijdens een zwangerschap veel voorkomen. Toch is het juist nu belangrijk dat je voldoende slaapt en geniet van een goede nachtrust. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de groei van je kindje.

 

Slecht inslapen

 

De meeste zwangere vrouwen ervaren problemen met het inslapen. Door teveel piekeren over wat er allemaal nog gedaan moet worden, de dikke buik waardoor je niet lekker kunt liggen merk je dat de slaap niet wil komen. Een paar extra kussens om je buik te ondersteunen of tussen je benen te leggen kan dan helpen. Ook wil het soms helpen om even een avondwandeling te maken in de buitenlucht, een bad te nemen of ontspannen naar de muziek te luisteren. Mocht dit niet helpen realiseer je dan dat ook in bed liggen zonder te slapen bijdraagt aan het uitrusten van je lichaam en blijf lekker liggen.

 

Veranderende slaapbehoefte

 

Altijd had je maar 7 uren slaap nodig. Je bent nu 3 maanden zwanger en je ligt het liefst 10 of 11 uur in bed. Kon je nooit ’s ochtends uitslapen, dan ben je nu je bed niet uit te krijgen. Ook dat kan horen bij je zwangerschap. Na je zwangerschap kan dit weer veranderen. Luister naar je lijf. Deze weet echt wat het in deze periode nodig heeft.

 

Een aantal tips nog:

  • Zorg voor een goede ventilatie en voldoende frisse lucht in je kamer.
  • Het prettigste slaap je op een matras die niet te zacht is, maar die je goed ondersteunt.
  • Eet niet te zwaar als je gaat slapen. Brandend maagzuur is echt killing voor je nachtrust.
  • Slaap in een pyjama en onder dekens van natuurlijke stoffen. Deze slapen het prettigst en ventileren het best.

 

Een zorgeloze zwangerschap

 

Tijdens de zwangerschap krijg je te maken met vele zwangerschapsklachten. Sommigen zijn onschadelijk en verdwijnen weer en van anderen moet je goed op de hoogte zijn. De Care for Women specialisten zijn hierin opgeleid en kunnen je helpen te genieten van een zorgeloze zwangerschap. Zij kan je uitgebreid vertellen waar je op moet letten om complicaties en problemen met je baby te voorkomen. Ze kan je gericht advies geven over klachten zoals slapeloosheid, misselijkheid, rugpijn, gevoelige borsten. Maar ook over op vakantie gaan, de juiste voeding of oefeningen die helpen een gezonde zwangerschap te doorlopen. In een uurtje ben je helemaal bijgepraat en goed op de hoogte. Neem geen risico en maak gerust eens een afspraak. Het is de moeite voor jou en je kindje waard!

 

Lees meer over slaap:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Energy 2

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen