• Vaginale klachte f28948c941

Striae

 

Striae, de meeste vrouwen vinden het niet mooi. De paars-rode strepen die na verloop van tijd wit kleuren ontstaan doordat je snel dikker wordt. Het bindweefsel kan de snelle groei niet aan en scheurt onderhuids door de grote spanning. Striae kan geen kwaad, maar wordt vaak als ontsierend gezien. Striae komt veel voor op de buik bij zwangere vrouwen, maar je kunt het ook krijgen op je dijen of borsten.


Striae, wat is dat?


Veel mensen kennen striae als de strepen op de buik van een zwangere vrouw. Door de snelle groei van de buik komt het bindweefsel op zodanige spanning te staan dat scheurtjes ontstaan. Helaas blijven deze scheurtjes zichtbaar. In het begin zijn de strepen paars-rood, later worden ze wit. 

 

Striae, wat kun je doen?


Helaas kun je striae niet echt voorkomen of weghalen wanneer je het hebt. Wel kun je tijdens je zwangerschap je huid soepel houden met een goede crème. Masseer deze dagelijks in voor een goede doorbloeding en een soepele huid.


Care for Women


De Care for Women specialiste is er voor jou. Met al je vragen over vrouw-zijn kun je bij haar terecht. Wil je bijvoorbeeld weten wat een zwangerschap naast striae nog meer met je lichaam doet? Of maak je je zorgen over hoe je straks werk gaat combineren met een gezin? Ga dan gerust eens langs bij een Care for Women specialiste bij jou in de buurt. Zij kan je tips geven over zwangerschap en daarnaast luistert ze naar je verhaal. Een afspraak kun je gemakkelijk zelf maken in de webagenda.

 

Meer over zwangerschap

 

Zwangerschapsmasker

Zwangerschapsklachten

Haaruitval tijdens de zwangerschap

 

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen