• Vaginale klachte f28948c941

Urineverlies

 

Duizenden vrouwen hebben last van ongewild urineverlies zoals aandrangincontinentie of inspanningscontinentie. Maar erover praten, dat durven veel vrouwen niet. Ongewild urineverlies kan tijdens je zwangerschap voorkomen, maar ook tijdens de menopauze krijgen vrouwen er last van.


Urineverlies tijdens de zwangerschap


Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam en dat voel je. Je kunt ’s ochtends misselijk zijn, last krijgen van striae, zwangerschapsdiabetes of je slaapt slecht. En natuurlijk word je wat dikker, er groeit immers een klein mensje in je buik.
Urineverlies tijdens de zwangerschap wordt meestal veroorzaakt doordat je lichaam zich voorbereidt op de bevalling. Om je kindje door je bekken te krijgen moet je lichaam het daar allemaal wat laten verslappen. Hierdoor wordt het moeilijker om je urine op te houden. En natuurlijk drukt je kindje nogal eens op je blaas, daarom moet je zo vaak plassen. Je hoeft je niet te schamen voor urineverlies, je bent niet de enige. Maar vervelend is het natuurlijk wel.


Samen met het UMCU


Het spreekuur Zorgeloos Zwanger is tot stand gekomen in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Daardoor zijn wij altijd op de hoogte van de meest actuele en wetenschappelijk onderbouwde medische informatie, middelen en behandelmethoden. Realiseer je dat de komst van een kind het leven van jou en je partner in korte tijd flink verandert.


Urineverlies, daar is iets aan te doen!


Na de bevalling kun je ook nog wat gebrekkige controle hebben over je blaas. Je lichaam herstelt dit meestal vrij snel, ongewenst urineverlies is in dit geval niet blijvend. Je kunt je er echter wel erg ongemakkelijk door voelen en je schamen. Gelukkig is er iets te doen aan ongewenst urineverlies. De Care for Women specialiste kan je helpen door oefeningen uit te leggen. Met deze oefeningen krijg je de controle over je blaas terug en versterkt je bekken weer. Je hoeft je niet te schamen voor urineverlies, maak gerust een afspraak bij jou in de buurt.

 

Lees ook

 

Ontzwangeren, een belangrijke periode

Q-koorts en zwangerschap

 

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen