• huid 18ad2b3719

Zwangerschapsmasker

 

Melasma (ook bekend als chloasma of zwangerschapsmasker als het een zwangere betreft) is een donkere verkleuring in het gezicht. Het treedt vooral op bij vrouwen die zwanger zijn of hormonen gebruiken, bijvoorbeeld anticonceptie.

 

Veranderende hormonen

 

Net als alles in je lichaam verandert je huid ook enorm tijdens je zwangerschap. Hij kan vetter of juist droger worden en waar je nooit puistjes had, zitten ze nu opeens wel. Een van de andere dingen die kunnen optreden is een zwangerschapsmasker. Je krijgt dan donkere pigmentvlekken in je gezicht. Deze vlekken ontstaan meestal op het voorhoofd, de neus, de wangen en/of de nek. Het zwangerschapsmasker wordt veroorzaakt door de hormonen oestrogeen en progesteron. Zij sitimuleren de cellen in het gezicht om meer pigmet aan te maken.

Hoe vervelend ook, je hoeft je geen zorgen te maken over deze vlekken. Ze kunnen geen kwaad en na je zwangerschap gaan ze vanzelf weer weg. Je kunt de vlekken eventueel camoufleren met make-up maar gebruik dan wel make-up die geschikt is voor gebruik op moedervlekken. Wees tijdens je zwangerschap voorzichtig met de zon en smeer je in met een hoge factor voor je gezicht. Door de zon kun je namelijk ook een zwangerschapsmasker krijgen en helaas gaat die veel moeilijker weg!

De Care for Women specialiste adviseert


Het is belangrijk dat je als vrouw goed geïnformeerd bent over dit soort zwagerschapsproblemen. Zo kan ook tijdig een zwangerschapsmasker worden voorkomen. De Care for Women specialisten hebben de kennis in huis om je precies de belangrijke dingen te vertellen die nodig zijn voor een gezonde zwangerschap. Waar moet je op letten om complicaties en problemen met je baby te voorkomen? Advies over klachten zoals misselijkheid, rugpijn, gevoelige borsten. Maar ook over op vakantie gaan, de juiste voeding of oefeningen die helpen een gezonde zwangerschap te doorlopen. Een consult bij de Care for Women specialiste geeft je een gerust gevoel over de periode van je zwangerschap en helpt je op een goede wijze aan het moederschap te beginnen.

 

Wil je weten wat je allemaal kunt doen om een zwangerschapsmasker te voorkomen? De Care for Women specialiste bij jou in de regio kan je er alles over vertellen. Maak hier een afspraak

 

Lees meer over zwangerschap:

Care for Women in de pers

opening bceeGezondheidsplein (filmpje)
Eerste specialistische welzijnscentrum voor vrouwen

cfw santeeSanté
Vrouwen verdienen speciale zorg

cfw telegraafTelegraaf
Aandacht voor het vrouwenlijf

cfw vriendinVriendin
Dankzij hormonen heb ik het plezier in mijn leven terug

cfw vivaViva
Last van Pre Menstruele Shit!

estheticienneEsthéticienne
Welzijn voor vrouwen